22 Eylül 2024 Pazar

İzmir'de kadınlar: Yaşamdan, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz

İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, İzmir Diş Hekimleri Odası, TMMOB, DİSK ve KESK üyesi kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine tepki göstererek, vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, İzmir Diş Hekimleri Odası, TMMOB, DİSK ve KESK üyesi kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı basın toplantısı düzenledi.

İzmir Tabip Odası'nda düzenlenen toplantıya, kurum temsilcileri katıldı. İzmir Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu Başkanı Dr. Mübeccel İlhan, ülkede kadına yönelik artan her türlü şiddetin ürküten korkutan ve utandıran boyuta geldiğini söyledi.

İstanbul Sözleşmesi'nin kadına karşı şiddet ve ev içi şiddeti önlemeye yönelik uluslararası bir sözleşme olduğunu hatırlatan İlhan, "Gece yarısı alınan karanlık kararın bir başka yüzü ise yalnızca kadınlar için değil tüm toplum için tehlike saçmaktadır. İstanbul Sözleşmesi Meclis tarafından onaylanmış, 6251 sayılı kanunla kabul edilmiştir. Bu kanunu yürürlükten kaldıran kanun olmadan, çıkılamaz. Yasayla kabul edilmiş bir konudan kararname ile çıkılamaz, Anayasa'ya aykırıdır. Hayatı zehir eden toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sürdürülmesine, eril gücün kadına çocuğa, LGBTİ+'ya saldırılarına, şiddetine izin vermeyeceğiz. Yaşamak istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi yaşatır. İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" dedi.