23 Eylül 2024 Pazartesi

İzmir'de Bakan Tekin'e tepki: Çocuklarımızı tarikatlara teslim etmeyeceğiz

Bakan Yusuf Tekin'in açıklamasına ilişkin İzmir'de basın toplantısı düzenleyen Veli-Der, "Çocuklarımızı tarikatlara teslim etmeyeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in cemaat ve tarikatları sivil toplum kuruluşu olarak göstererek işlenen suçları meşrulaştırmaya çalışmasına ilişkin Öğrenci Veli Derneği'nin (Veli-Der) tepkileri sürüyor. İzmir'de Veli-Der'in çağrısıyla düzenlenen basın toplantısına çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü katıldı.

"Tarikat ve cemaatler gerici yapılardır. Çocuklarımızı tarikatlara teslim etmeyeceğiz" şiarıyla gerçekleşen toplantının metnini Veli-Der İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Turgut Aydın okudu. Çocukların IŞİD, ÖSO, El nusra ve El Kaide gibi dinci örgütlere gönderildiğini kaydeden Aydın, "Ve yine sizin ‘STK' dediğiniz, bizim ‘tarikat ve cemaat' dediğimiz gerici yapıların yurtlarında ve Kuran kurslarında çocuklarımızın başına neler geldiğini çok iyi biliyoruz" dedi.

Aydın, "tarikat ve cemaat" ile yapılan projelerin asla kabul edilemeyeceğini söyleyerek, "Aslında Yusuf Tekin, bu güne kadar ki uygulamalarıyla anayasal ve yasal suç işlemiştir ve bu son açıklamalarıyla da bu suçu işlemeye devam edeceğini beyan etmektedir. ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi ile MEB okullarına ‘manevi danışman' adı altında dini görevliler (imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur'an kursu hocaları) görevlendirilerek tarikat ve cemaatlerin okullara girmelerinin önü açıldı" diye belirtti.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin devletin asli görevi olduğunu ifade eden Aydın, "Dini vakıf-dernek, cemaat ve tarikatlarla protokoller imzalamak, ilgili mevzuatın izin vermediği yetki devrinin kullanılmasıdır ki, bu suçtur. 677 sayılı Tekke ve Zaviyeler yasasına göre tarikat ve cemaatler yasa dışıdır. Yasa dışı yapılarla işbirliği yapmak suçtur.  Ne olursa olsun çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz. Veli-der olarak; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Siz değerli velilerimizi de çocuklarımızın geleceğine sahip çıkma adına suç duyurusunda bulunmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.