25 Eylül 2024 Çarşamba

İzmir'de Atılım'ın 25. yılı kutlandı

Atılım Gazetesi'nin 25. yılı, İzmir'de düzenlenen etkinlikle kutlandı. 

İzmir'de Atılım Gazetesi'nin 25. yılı dolayısıyla HDP İzmir İl Örgütü'nde "25. direniş yılında Atılım'ı yükseltelim" şiarı ile etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP İzmir İl eşbaşkanları ve yöneticileri, Devrimci Parti Meclis Yürütme Komitesi üyesi Adnan Akın, Barış Anneleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şube yöneticileri, Dersimliler Derneği yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

BAKIR: ATILIM MÜCADELE EDENLERİN SESİDİR
Saygı duruşunun ardından Atılım Gazetesi yazarlarından Deniz Bakır konuşma yaptı. Atılım'ın, mücadele edenlerin ve savaşanların sesi olduğunu belirten Bakır, "Gösterdiği ısrarla bunu ispatladı. Gözaltına alındık. Bürolarımız basıldı ama sözcüsü olduğumuz fikre sahip çıkmaya devam ettik" dedi. 

Bakır, Atılımı'ın bundan sonra da aynı yayın çizgisini sürdüreceğini vurguladı.

'ATILIM HİÇ BİR ZAMAN TARAFSIZ OLMADI'
Atılım Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek de, geceye görüntülü mesaj gönderdi. Halkın haber alma hakkını gerçekleştirmek için pekçok bedeller ödediklerini söyleyen Çiçek, "Atılım, faşizmin baskı ve zulmüne karşı geri adım atmadı, özgür basının dayanışma kalesi oldu" diye belirtti. Çiçek, şunları söyledi: "Atılım hiçbir zaman tarafsız olmadı. Emek mücadelesinden, kadın cinayetlerine, Kürdistan'daki direnişlerden, kampüslere uzanan mücadelenin yanında olmuştur."

GÜMÜŞTAŞ: HER TÜRLÜ İTİRAZIN BİRİKTİĞİ BİR BAYRAKLA YÜRÜYORUZ
ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, "Çeyrek asırlık bir mücadele tarihini sizinle kutlamak çok güzel" dedi, bu tarihi şehit ve tutsaklar başta olmak üzere, sosyalizm mücadelesinde bedel ödeyenlere borçlu olduklarını söyledi. Gümüştaş, Rojava'da şehit düşen komünist, yurtsever ve isimsiz kahramanları andı.

Atılım'ın yayın çizgisini gelenekten geleceğe oluşturduğunu vurgulayan Gümüştaş, bütün varlığını direnişe adamış bir geleneğin yükseltildiğini söyledi. Gümüştaş, "Bugün Türkiye halklarına tek adam rejimi dayatıldı. Dayatılan tek adam rejimine, sarayın baskısına karşı her türlü itirazın biriktiği büyük bir bayrakla yürüyoruz. Bütün dostlarımızla birlikte kararlı bir şekilde yürüyeceğimize inanıyoruz" dedi.

ÇEPNİ:HDP ÖZGÜR BASININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Atılım'ın 25 yıllık tarihinin, işçi sınıfının, asimilasyona karşı verilen direnişin de tarihi olduğunu söyledi. Özgürlük mücadelesinin büyük bir saldırı altında olduğunu belirten Çepni,  halkların verdiği mücadelenin sürdüğünü kaydetti. Çepni, "Süreci analiz ederken, süren saldırılara değil, direniş tarihlerimize bakıyoruz. Atılım'ın ve özgür basının dün olduğu gibi yarın da yanında olacağız. Tecride, kayyumlara ve savaşa karşı mücadelemiz sürecek" şeklinde konuştu.

YÜKSEKDAĞ: VARLIĞIN KUTLU OLSUN ATILIM
Etkinlikte, Kocaeli F Tipi Hapishanesi'nde tutsak olan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın gönderdiği mesaj okundu. Yüksekdağ'ın mesajının bir bölümü şöyle: "Atılım'ın geçmişten gelen tarihine baktığınızda, tüm devrimci hareketlerin gelişim hikayesini görüyorum. Atılım, emekçilerin direnişinin başarıya ulaşamayacağı iddialarının karşısında emekçilerin tarihine bakan, direnişin yanında oldu. Basına yönelik baskıların yaşandığı bir dönemde hayatına başlayan Atılım, karanlığı delerek bir tarih yazdı. Özgürlük mücadelesinin bayrağını taşıyan Atılım'ın varlığı kutlu olsun."

Etkinlik, Vardiya Müzik Grubu'nun ezgileri eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.