25 Eylül 2024 Çarşamba

İzmir'de 2'si gazeteci 11 kişi tutuklandı

İzmir'de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlardan 2'si gazeteci 11 kişi tutuklandı. 1 kişi yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

izmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 12 Kasım sabah saatlerinde İstanbul ile İzmir'in Foça ve Menemen ilçelerinde yapılan ev baskınlarında aralarında Mezopotamya Ajansı muhabiri Ruken Demir, JinNews muhabiri Melike Aydın ile Ege Tuay-Der yöneticilerin de olduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hakimlik gözaltına alınanlardan 12 kişiden 11'ini tutukladı.

Tutuklananların isimleri şöyle: Mezopotamya Ajansı muhabiri Ruken Demir, JinNews muhabiri Melike Aydın, Selma Altan, Hediye Tekin, Şehmus Dağhan, Murat Tufan, Sait Bahadır, Ramazan Tufan, İsmail Akbay, Hayri Dikilitas ve Mazlum Koç.

Hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilen Mehmet Gergin ise serbest bırakıldı.

'ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN'
Adliye önünde kısa bir açılama yapan TUHAY-DER Eşbaşkanı Ahmet Ertaş, yargılamanın AKP vesayeti altında yapıldığını ve adil olmadığını vurguladı. Üyelerine yapılan baskıları kabul etmeyeceklerini belirten Ertaş, baskılar karşısında boyun eğemeyeceklerini ifade etti. Verilen tutuklama kararının hukuksuzluğuna işaret eden Ertaş, "Biz bu kararı tanımıyoruz" diyerek arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.