20 Eylül 2024 Cuma

İzmir'de 2 kişi elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi

İzmir'de sağanak yağıştan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılan Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetti. Yerel basının 5 yıl önce olayın yaşandığı yerle ilgili uyarıda bulunduğu açığa çıktı.

İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağıştan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılan Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetti.

Kentteki şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan Ceren Deniz, Enver Dündar Başar Sokak'taki su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılıp yere düştü. Arkadaşının elektrik akımına kapıldığını gören İnanç Öktemay da ona yardım etmek isterken akıma kapılıp arkadaşının yanına düştü.

Çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarılan 2 arkadaşa ilk müdahaleyi olay yerinde halk yaptı.

Daha sonra 112 Acil Sağlık ekiplerince Alsancak Devlet Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 2 kişi kurtarılamadı.

YEREL BASIN 5 YIL ÖNCE UYARMIŞ
Öte yandan yerel basının 5 yıl önce olayın yaşandığı yere ilişkin uyarıda bulunduğu açığa çıktı. Ege Telgraf'ın 19 Ocak 2019 yılında "Çözüm için illa biri mi ölmeli" başlıklı haberinde, olayın yaşandığı yer için uyarıda bulunulduğu, haberin ardından ise yetkililerin sorunu çözdüğünü bildirdiği ortaya çıktı.

'ELEKTRİK HATTI DIŞARIYA SIZMA YAPIYOR'
Utkucan Akkaş imzalı haberde, "Alsancak Vapur İskelesi'nin karşı sokağında bulunan Enver Dündar Başar Sokak'ta yer altından geçen elektrik kabloları ölüm tehlikesi saçıyor. Her gün çok sayıda insanın Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne ulaşmak için kullandığı Enver Dündar Başar Sokak'ta yerin altından geçen elektrik hattı dışarıya sızma yapıyor. Bir buçuk metrelik bir alanda meydana gelen elektrik kaçağı nedeniyle, sokak taşları sürekli sıcak kalıyor. Elektrik kaçağından pek çok insan yürürken çarpılırken olası bir can kaybı yaşanmasından korkuluyor. Esnaf, uzun süredir burada elektrik kaçağının yaşandığını ve bir sokak köpeğinin bu nedenle can verdiğini söyleyerek yetkililerin ilgisizliğinden şikayet etti" ifadeleri yer almıştı.