6 Ekim 2024 Pazar

İzmir Kızıl Okyanus: Erkek egemen heteroseksist sisteminizi yıkacağız

İzmir Kızıl Okyanus, sokak sokak dolaşarak LGBTİ+ nefretine karşı mücadele çağrısı yaptı, erkek egemen heteroseksist sistemi yerle bir edeceklerini kaydetti. 

İzmir Kızıl Okyanus, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Günü'ne ilişkin Alsancak'ta gökkuşağı ve transgender bayraklarıyla halka yönelik konuşma yaptı. 

Konuşmada, "Lubunyalar olarak bizleri hedef alan İslamcı faşist iktidara sesleniyoruz; sizlerin nefret politikalarına, hedef göstermelerinize hiçbir zaman boyun eğmedik. Bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Lubunyalar, translar, seks işçileri olarak sokakta sizlere karşı mücadele etmekten asla ama asla vazgeçmeyecek, sokakları LGBTİ+ nefretine karşı doldurarak, Saraylarınızı gökkuşağına boyayacağız. Erkek egemen heteroseksist sisteminizi yerle bir edeceğiz" denildi. 

Yürüyüş sırasında evlerin pencerelerinden alkışlar alan Kızıl Okyanus aktivistleri, "Susma haykır eşcinseller vardır", "Nefrete inat yaşasın hayat", "Vardık, varız, var olacağız" sloganlarını attı.