21 Eylül 2024 Cumartesi

İzmir?de polis ablukası altında kayıpların akıbeti soruldu

Har hafta olduğu gibi Konak'ta bulunan Başbakanlık binası önünde bir araya gelen kayıp yakınları, Cumartesi Anneleri ve diğer kentlerdeki eylemlere dönük yasakları kınadı.
İnsan Hakları Derneği (İHD) ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eylemlerinin 446. haftasında yine Konak'ta bulunan Başbakanlık binası önünde bir araya geldi. Kayıp yakınları ve İHD üyelerinin yanı sıra HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz ve PM üyeleri, CHP üyeleri, Barış Anneleri ve demokratik kitle örgütü temsilcisi bu haftaki eyleme destek verdi.
 
'VERİLEN SÖZLER TUTULSAYDI...'
 
"700 haftadır seni arıyorum, neredesin" pankartının açıldığı eylemde açıklamayı İHD Şube Başkanı Avukat Zafer İncin yaptı. İncin gözaltında zorla kaybetme politikasının insanlığın utancı, uygarlığın kara lekesi olduğunu ifade etti. Hakikat ve adalet mücadelesi yürüten Cumartesi Anneleri'nin ise sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın yüz akı ve onuru olduğunu vurgulayan İncin, maruz kaldıkları saldırının utanç verici olduğunu söyledi.
 
HÜSEYİN MORSÜMBÜL'ÜN AKIBETİ SORULDU
 
İncin, ardından 18 Eylül 1980'de Bingöl'deki evi polisler ve Albay Durmuş Çoşkun Kıvrak komutasındaki askerler tarafından evi basılarak gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Hüseyin Morsümbül'ün akıbetini sordu.