23 Eylül 2024 Pazartesi

Ivana Hoffman Hesekê ve Dirbesiye'de anıldı

JKŞ üyeleri, 7 Mart 2015 tarihinde Til Temir'de ölümsüzleşen komünistler Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce'yi andı.

Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ) üyeleri, 7 Mart 2015 tarihinde Til Temir'de ölümsüzleşen komünistler Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce'yi Hesekê ve Dirbesiye'de düzenlenen etkinliklerle andı.

HESEKÊ
Hesekê'nin Salihiye mahallesinde kadınlarla ev toplantısında bir araya gelen JKŞ'liler, 7 Mart 2015 tarihinde Til Temir'in Til Nesri köyünde IŞİD'e karşı savaşırken ölümsüzleşen Hoffmann ve İnce'yi andı.

JKŞ adına konuşan Fadya Sido, Hoffmann'ın Afrika kökenli bir genç  olarak Ivana'dan Avaşin'e giden devrimci yaşamını aktardı. Sido, Hoffmann'ın savaştan kaçanların kurtuluşu Avrupa'da aradığı süreçte yönünü Rojava'ya döndüğünü dile getirdi.

Etkinlikte Coşkun İnce'nin de mücadele tarihi anlatıldı. Anmada yapılan konuşmada, "Tekoşer yoldaş Parti'yi her zorluğa rağmen ısrarla arayıp bulma iradesiydi" denildi.

DİRBESİYE
Dirbesiye'de JKŞ üyeleri, enternasyonal kadın savaşçı Ivana Hoffmann'ı düzenledikleri etkinlikle andı. Anmada Hoffmann'ın mücadele hayatı anlatıldı, mücadelesinin bugün de sürdürüldüğü vurgulandı. Anmada yapılan konuşmada "Kadın özgürlük mücadelesinin simgelerinden biri olan Şehit Ivana'nın direngenliğiyle 8 Mart'ı alanlarda kutlayalım" denildi.