23 Eylül 2024 Pazartesi

İtalya'da koronavirüs nedeniyle okullar kapatıldı

İtalya'da, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 79'a yükseldi. Ölümlerin hızla artması üzerine Mart ortasına kadar tüm okullar tatil edildi.

İtalya'da koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 79'a yükseldi. Hükümet, Mart ayının ortasına kadar tüm okulların kapanmasına karar verdi.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, Roma'da düzenlediği basın toplantısında, son durumu paylaştı. Borrelli, virüsün bulaştığı kişi sayısının 2 bin 502'ye, hayatını kaybedenlerin sayısının ise düne göre 27 kişi daha artarak 79'a yükseldiğini bildirdi.

Borrelli, hastalık bulaşan ve iyileşenlerin sayısının ise 160'ı bulduğunu aktardı. Bu arada, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, sabah saatlerinde Sivil Savunma Genel Müdürlüğünde, Sağlık Bakanı Roberto Speranza ve diğer yetkililerle görüştü.

Conte'nin akşam saatlerinde parlamentoda grupları bulunan siyasi parti temsilcileriyle son durumu ve yeni önlemleri görüşmek üzere bir araya geleceği ifade edildi.

İtalya hükümeti koronavirüs nedeniyle ülke genelinde tüm okulları ve üniversiteleri Mart ayı ortasına kadar kapatma kararı aldı.

BELÇİKA'DA AB TEMSİLCİLİĞİ ÇALIŞANINDA VİRÜS GÖRÜLDÜ
Öte yandan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Avrupa Birliği (AB) Temsilciliği çalışanında koronavirüse rastlandı.

AB Sözcüsü Dana Spinant vakayı doğruladı. Söz konusu kişinin İtalya'dan dönen bir Avrupa Savunma Ajansı çalışanı bir erkek olduğu belirtildi.

Belçika'da şu ana kadar 13 corona virüs vakası bildirildi.