6 Ekim 2024 Pazar

İstismar faili beraat etti: Çocuğun nasıl bir kanıtı olabilir, kameraya mı çekseydi

Çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan Özcan B., kendisini aklamak için çocuğun annesinin iftira attığını öne sürdü. Psikoloğün çocuğun beyanına itibar edilmesi yönündeki açıklamasına rağmen mahkeme heyeti istismar faili hakkında beraat ve tahliye kararı verdi. Anne Nergiz İ., "11 yaşındaki bir çocuğun nasıl bir kanıtı olabilir? Kameraya mı çekseydi? İlla tecavüze mi uğraması gerekiyor?" diye tepki gösterdi. 

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde Özcan B., 11 yaşındaki çocuğu istismar etti. Hakkında "Cebir ve tehditle 12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı", "Cinsel amaçla cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarıyla dava açıldı. 

26 Mayıs'ta Bakırköy Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, psikolog, bilirkişi olarak dinlenirken, çocuğun baskı altında olduğuna dair bir gözleminin olmadığını, çocuğun beyanına itibar edilmesini engelleyebilecek bir durumu tespit etmediğini dile getirdi. 

Kendisine iftira atıldığını öne süren Özcan B. ise önce çocuğun annesiyle aralarında cinsel ilişki olduğunu daha sonra da kendisinden borç aldığını, borcu geri isteyince de iftira atıldığını iddia etti. Mahkeme ise bilirkişi olan psikoloğun çocuğun ifadelerine itibar edileceğini söylemesine rağmen istismar faili Özcan B.'ye inandı ve beraat kararı verdi, tahliye etti. 

'KİMSEYE SÖYLEME SENİ YETİMHANEYE VERİRLER' DİYE TEHDİT ETTİ
11 yaşındaki Ç.M.T., 30 Aralık 2020'de gerçekleşen istismar olayını annesine anlattı. Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzlem Merkezinde (ÇİM) yaşadıklarını anlatan 2009 doğumlu Ç.M.T, halasını ziyarete gittiğini, eniştesi ile yalnız kaldığında olayın yaşandığını söyledi. Eniştesinin "Bunları kimseye söyleme seni yetimhaneye verirler" dediğini aktaran Ç.M.T, "Ağladım, babama gitmek istediğimi söyledim. Beni babama götürürken psikolojisinin bozuk olduğunu söyledi. Olanları babama söyleyemedim. Çünkü eniştemi öldürüp hapse girmesinden korktum" dedi. 

'11 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUĞUN NASIL BİR KANITI OLABİLİR'
Evrensel'den Eylem Nazlıer'e konuşan anne Nergiz İ., mahkeme kararına tepki gösterdi. Nergiz İ. "11 yaşındaki bir çocuğun nasıl bir kanıtı olabilir? Kameraya mı çekseydi? İlla tecavüze mi uğraması gerekiyor? Hamile mi kalsaydı? Nasıl bir kanıt isteniyor? 11 yaşındaki bir çocuğun sesini sadece Allah duydu. Bir anne olarak adalet istiyorum sadece adalet. 11 yaşındaki çocuğum yaşadıklarını nasıl kanıtlayabilir" diye konuştu.

'O HAKİM VE SAVCILARIN HİÇ Mİ MERHAMETİ YOK'
Yaşanan istismar sonrası kızının evin içerisinde tuvalete, banyoya kız kardeşiyle gitmeye başladığını aktaran anne Nergiz İ, "Gece rüyasından sıçrayarak kalkıyor. Dışarı çıkıyoruz diyelim kendinden büyük bir erkek bakıyor, hemen tepki gösteriyor. Hırçınlaşmaya başladı, psikolojisi allak bullak, tedavi görüyor. Çalışan bir anneyim, çalışmak zorundayım. Kızım mahkemede sanığa beraat verildiğinde hıçkırarak ağladı. O hakim ve savcıların hiç mi merhameti yok? Korku içindeyim. Sürekli tehdit alıyorum. Evladımın hakkını alacağım, yapılana sessiz kalmayacağım, evladımın sesi ben olacağım. Bir kereden bir şey olmaz denilmişti, bir kereden çok şey olur, bir annenin içi yanıyor" diyen anne Nergiz İ, "Benim gibi nice anneler var. Sesini duyuramayan küçük çocuklarımız var. Yalvarıyorum bu düzene 'dur' denilsin. İstismarın boyutu her ne olursa olsun mutlaka cezalandırılmalı. Tek başına tuvalete gitmeye korkan, canlı derslere katılmak istemeyen bir çocuktan bahsediyoruz. 'Anne sanki öğretmenlerimin, arkadaşlarım hepsi biliyor bana o gözle bakıyorlar' diyor. Kadın ve çocuk hakları savunucularından, derneklerden yardım istiyorum. Çocuğuma ses olun" diyerek çağrı yaptı.