20 Eylül 2024 Cuma

İstanbul'da MLKP milislerinden eylem

İstanbul'da MLKP milisleri, Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçelerinde pankart asma ve yazılama eylemleri gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylemler Ağustos şehitlerine adan
Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) milisleri, İstanbul'un Eyüp, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçelerinde pankart asma ve yazılama eylemleri gerçekleştirdi.
 
Eyüp İlçesi Karadolap Mahallesi, Gaziosmanpaşa İlçesi Karayolları ve Cebeci mahallelerinde 16-18 Ağustos günleri arasında "Umut sosyalizmde. Devrim için partiye" MLKP ve KKÖ imzalı pankartlar asıldı.
 
MLKP milisleri, Sultangazi İlçesi Gazi Mahallesi'nde ise "Umut sosyalizmde. Devrim için partiye" MLKP ve KKÖ imzalı yazılamalar yaptı.
 
'HALKLARIMIZIN UMUDU VE MÜCADELESİ SARAYLARI YIKACAK'
 
Yapılan eyleme ilişkin "Halklarımızın umudu ve mücadelesi sarayları yıkacak" başlıklı açıklama yapan MLKP milisleri, AKP-Erdoğan rejiminin halklara adalet, eşitlik, özgürlük mücadelesini kırmak ve baskı altına almak için kullandığı OHAL'i resmi olarak kaldırsada fiili olarak devam ettiği kaydedildi. Açıklamada "OHAL'in kaldırıldığı gün Suruç şehitlerimizin anmalarına dönük saldırıları ile OHAL'in yaşamımızda polis ve valilere verilen yetkiler ile nasıl kalıcılaştırıldığını gösteriyor" denildi.
 
20 Temmuz 2015'den bu yana işçilerin her türlü hak mücadelesini, kadınların eşitlik mücadelesini, gençliğin akademik demokratik mücadelesini zora ve şiddete dayalı yöntemleriyle baskı altına almaya çalışan AKP/Saray rejiminin halklara kan ve gözyaşından başka birşey veremeyeceği vurgulanan açıklamada, "Ezilenlerin eşitlik, özgürlük, adalet mücadelesi nasıl ki OHAL yasaklarını hiçe saydıysa OHAL'in kalıcılaştırılmaya çalışıldığı her türlü yasa paçavrasını da yırtıp atacaktır" diye kaydedildi.
 
'UMUDU BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ'
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Bizler MLKP milisleri olarak eşitlik, özgürlük ve insanca bir yaşam için öfkemizi umudumuza katarak biliyor, halklarımızı, gençleri, genç kadınları partimizin saflarında örgütlenmeye ve gerçek kurtuluş için sosyalizm mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz."
 
EYLEMLER AĞUSTOS ŞEHİTLERİNE ADANDI
 
MLKP milisleri yaptıkları eylemi 22 Ağustos 2016 tarihinde Dersim'in Ovacık ilçesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden MLKP/FESK Kır Gerilla Birliği savaşçıları Veli Görgün (Devrim Şoreş) ve Ümit Yetik (Baran Munzur), 28 Ağustos'ta Maraş'ın Nurhak ilçesinde askerlerle yaşanan çatışmada yaşamını yitiren MLKP/FESK Kürdistan Kır Birlikleri komutanlarından Hüseyin Akçiçek (Alişer Deniz) ile Dersim'in Pülümür ilçesi kırsalında 11 Ağustos günü çıkan çatışmada hayatını kaybeden PKK Yürütme Komitesi üyesi İbrahim Çoban (Atakan Mahir) adadıklarını belirtildi.