20 Eylül 2024 Cuma

İstanbul'da kayyum darbesine karşı nöbet 6. gününde: Direnenler kazanacak

Kayyum  rejimine karşı İstanbul'da nöbetin 6.gününde birleşik mücadele çağrısı yapıldı. 

Kayyum darbesine karşı İstanbul'da başlatılan nöbet 6. gününde. Şişhane Meydanındaki nöbete bugün Barış Anneleri ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, İl Başkanı Deniz Aktaş, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) İstanbul Sözcüsü Leyla Can ve çok sayıda kişi katıldı. 

'KAYYIMLARA KARŞI BİRLEŞİK MÜCADELE'
"Taksim bizim Hakkari bizim, kayyum defol!" pankartının yere serildiği nöbette, "Kayyum defol" tişörtleri giyildi. Ayrıca "Kayyum rejimine son", "Diren Hakkari halklarımız seninle! Kayyuma geçit yok!", "Kayyum darbesine karşı genel direniş genel serhıldan", "Mehmet Sıddık Akış irademizdir!", "Kayyımlara karşı birleşik mücadele" dövizleri taşındı. 

TÜMÜKLÜ: SÖMÜRGECİ REJİM DİRENENLERİ UNUTUYOR
Söz alan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Türkiye ve Kürdistan'da meydanları, sokakları dolduran Hakkari halkının direnişiyle buluşanları selamladı. Son üç seçimdir Kürdistan'da belediyelere kayyum atandığını ya da atanmaya çalışıldığına dikkat çeken Tümüklü, "Aslında bu rejimin sömürgeci politikalarının en çıplak yansıması. Kayyum siyaseti bir halka kendi iradesini, geleceğini belirleme hakkını çok görme rejimidir. Sömürgeciliğin en tipik davranışı olarak bir halkın iradesini yok sayma ve bununla aslında rejim bir şekilde Kürt halkının iradesini kırarak teslim almaya, boyun eğdirmeye çalışıyor. Ama bu rejim bir şeyi unutuyor. Daha başlangıçta Seyid Rıza'nın bu zulme teslim olmayan direnişini unutuyor. Zarife Ananın direnişini, Alişer'in direnişni, Mazlum Doğan'ın direnişini, Newroz'un direnişini unutuyor" dedi. 

'SÖMÜRGECİLİĞİ ANCAK KAVGAYI BÜYÜTEREK DURDURURUZ'
Kürt halkının kayyum darbesine karşı direnişinde yalnız bırakanlar olduğunu belirten Tümüklü, "Bugün Colemêrg'e akan Türkiye devrimcileri, sosyalistleri, demokratları var. Dün Van'a gitmişlerdi bugün Colemêrg'teler. Şimdi görev, bunu büyütmekte. Bu kavgayı büyütmekten geçiyor. Başka türlü sömürgeciliği durdurma şansımız yok yoldaşlar. Başka türlü buna engel olamayız" çağrısı yaptı. 

'MUTLAKA DİRENENLER, MUTLAKA KÜRT HALKI KAZANACAK'
Birleşik mücadelenin önemine vurgu yapan Tümüklü, şöyle devam etti:  "Bize düşen görev şu, birleşik mücadeleyi büyütmek. Türkiye Kürdistan mücadelesini birleştirmek. Türkiye işçi sınıfıyla Kürt özgürlük mücadelesini birleştirmek. Türkiye sosyalistleriyle, solcularıyla, demokratlarıyla, insan hakları mücadelesi verenleriyle, kadın özgürlük mücadelesi verenleriyle Kürt özgürlük mücadelesini birleştirmekten geçiyor. Aksi takdirde şovenizme teslim olmaktır. Sosyal şovenizme yenilmektir. Sessizlik zulme ortak olmaktır. O nedenle bugün Colemêrg'in çağrısı hepimize bu mücadeleyi büyütmektir. Devrimci sosyalistler olarak buradan bir kez daha söz veriyoruz; Kürt özgürlük mücadelesi başarıya ulaşana kadar, Türkiye'de politik özgürlük kazanıncaya kadar bu mücadeleyi, birleşik mücadeleyi her yerde büyütmeye devam edeceğiz. Mutlaka direnenler kazanacak, Kürt halkı kazanacak!"

Tümüklü, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganıyla yanıtlandı. 

BOZKURT: İEB OLARAK DİRENİŞLERİ BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ
Nöbette söz alan İşçi Emekçi Birliği'nden İpek Bozkurt, iktidarın tüm saldırılarına karış her alanda direnişin sürdüğünü kaydetti. Direnişleri büyütme çağrısı yapan Bozkurt, "Çünkü, bugün bizleri açlık ve yoksulluğa mahkum eden bu düzen her alanda saldırılarını artırıyor. Bir yandan Orta Vadeli Programla bizi uzun saatlerde çalışmaya mahkum etmeye çalışıyorlar, krizin faturasını bize kesiyorlar" dedi. 

OĞUZ: HER ALANDA TEPKİMİZİ ORTAYA KOYMAMIZ GEREK
Haber-Sen 4 Nolu Şube Başkanı Sedat Oğuz, Kürt halkının kazanımlara yönelik saldırılarına dikkat çekti. Oğuz, "Bugün Kürt halkının iradesi söz konusu. Kitleler buna karşı direnmezse yarın başka partilere, demokratik kitle örgütlerine kayyumlar atanacak. Bu sadece bir partinin değil bir ülkedeki tüm vatandaşların meselesidir. Her alanda demokratik tepkimizi ortaya koymamız gerekiyor" ifadelerin kullandı.