23 Eylül 2024 Pazartesi

İstanbul yerel seçimlerinde yeni ittifak

Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, Halkevleri ve Toplumsal Özgürlük Platformu, 31 Mart seçimlerinde İstanbul'da ittifak yapacaklarını açıkladı.
"Emeğimizi, doğamızı, İstanbul'u savunalım" sloganıyla seçim çalışmalarını ortaklaştıran TİP, EMEP, TÖP ve Halkevleri, "Yerellerde halkın örgütlü yan yana gelişini, dayanışmasını, direnme imkanlarını büyütecek her tür çabayı güçlendireceğiz" açıklamasında bulundu.
 
TİP Genel Merkezi'nde konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi. Burada konuşan Sema Barbaros, şunları kaydetti: "İstanbul ve İstanbullular için AKP yönetiminin devamı, kentin yok oluşu, daha fazla yoksulluk ve hak gaspı demektir. Halkın söz ve karar hakkının yok sayılacağı bir yönetim demektir."
 
"Tek adam rejimini kurumsallaştıran ve bu rejimin yerel yönetim ayağını da bu seçimlerle birlikte oluşturma çabasına giren AKP'nin yenilgisi elbette önemlidir. AKP'nin kaybedeceği her ilçe, her meclis üyeliği ve hatta her muhtarlık tek adam rejimine itirazın bir göstergesi olacaktır. Ancak açıkça ifade edilmelidir ki AKP ile, neoliberal yerel yönetim anlayışının farklı versiyonlarını uygulayarak, AKP'yi taklit ederek, bu hukuksuzluk ve yağma düzenini, tek adam rejimini meşrulaştırarak mücadele edilemez. CHP'nin sağa açılma siyaseti, halkı sağ politikalara mahkum etme siyasetine dönüşmüştür ve bu siyasetin çözüm üretme şansı yoktur."
 
"31 Mart seçim sürecinde yan yana gelen sosyalist güçler olarak, neoliberal yerel yönetim anlayışına ve emekçiler üzerinde yarattığı yıkıma, krizle derinleşen sömürü ve yoksulluğa, tek adam rejiminin yerel yönetim programına karşı emeğin, halkın, doğanın çıkarlarını yaşadığımız kenti savunacağız. Bu mücadeleyi diğer tüm sosyalist güçler ve demokrasi güçleri ile dayanışmayı ve ortak hareket zeminlerini büyütmeyi/güçlendirmeyi hedefleyerek gerçekleştireceğiz. İstanbul'da AKP belediyeciliğinin yarattığı yağma, talan ve yıkımı gözler önüne sereceğiz. İstanbul onu peşkeş çekenlerin, yağmalayanların değil, İstanbullularındır. Bu gerçeklikten hareket ederek, İstanbul'u ilgilendiren tüm konularda halkın söz sahibi olduğu bir yönetim modeli için mücadele edeceğiz."