4 Ekim 2024 Cuma

İstanbul Tabip Odası hayatını kaybeden hekimleri andı

İstanbul Tabip Odası, Covid-19 nedeniyle geçen günlerde hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Fincancı, bugün itibariyle 329 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğine dikkat çekti. Fincancı, derhal sağlık çalışanlarını koruyacak düzenlemelerin yapılmasını istedi.

İstanbul Tabip Odası, Covid-19 salgını nedeniyle yaşamını yitiren Dr. İlhan Doğan, Dr. Yavuz Eryılmaz, Dr. Tahir Güngör İnce ve Dr. Nimetullah Reşidi'yi andı.

Dr. İlhan Doğan'ın eşi Atike Doğan ve kızı Özlem Doğan ile çok sayıda hekimin katıldığı anma, İstanbul Tabip Odası'nın Cağaloğlu'ndaki binası önünde gerçekleşti.

Üzerinde hayatını kaybeden hekimlerin fotoğraflarının yer aldığı, "Artık yeter! Ölümleri durdurmak için tam kapanma şart! Ölmek değil yaşamak istiyoruz" yazılı pankart ve Dr. İlhan Doğan, Dr. Yavuz Eryılmaz, Dr. Tahir Güngör İnce ve Dr. Nimetullah Reşidi'nin fotoğrafları taşındı.

FİNCANCI: BUGÜN İTİBARİYLE 329 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ
Covid-19'dan kaynaklı hayatını kaybeden hekimlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı söz aldı. Salgın başladığından bu yana sağlık çalışanlarını yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Fincancı, "Sağlık emekçileri birer birer ellerimizin arasından kayıp gidiyor. Tüm meslektaşlarımızın hayalleri vardı ve bu topraklarda yaşayanlar için daha yapacak çok şeyleri vardı ama koruyamadık. Sağlık çalışanlarını koruyacağımız düzenlemeler hızla yapılmalı. Bugün itibariyle 329 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi" dedi.

DOĞAN: EŞİMİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Dr. İlhan Doğan'ın eşi Atike Doğan ise şu ifadeleri kullandı: "Eşim doğru bildiği, inandığı her şeyi en güzel şekilde yaptı. Çok hayalleri vardı, halkı için milleti için, çocukları için... Bundan sonra onun hayallerini gerçekleştirmek için çalışacağız."