22 Eylül 2024 Pazar

İstanbul Sözleşmesi feshedildi: Kadın katliamları arttı

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle birlikte kadın katliamları arttı. İktidarın kadın düşmanı politikalarından feyz alan ve erkek yargının cezasızlık politikalarıyla cesaretlenen erkekler 20 Mart'tan bu yana 6 kadını katletti. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı verdiği bir kararla Türkiye, ilk imzacılarından olduğu İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi. Bu karar ile kadınlara ve kazanılmış haklarına iktidar savaş açarken, hükümetin yetkilileri İstanbul Sözleşmesi'nin kadınları korumadığı yalanlarına sığınmaya başladı. 

Sözleşme 19 Mart gece yarısı saat 02.00'de feshedildi. 19 Mart'tan itibaren iktidarın kadın düşmanı politikalarından ve erkek yargının cezasızlık ödülünden cesaret alan erkekler kadın katliamlarına başladı. 

20 MART: 2 KADIN KATLEDİLDİ
İzmir
'in Bayındır ilçesinde, Hüsnü Tümen  boşanma aşamasındaki Serap Tümen'in annesi Serpil Palalı'yı silahla katletti. 

22 MART: BİR KADIN KATLEDİLDİ
Besat Doğan isimli kişi Antalya'nın Alanya ilçesinde tutuklu bulunduğu hapishaneden infaz düzenlemesiyle salıverilmesinin ardından, boşanma aşamasında olduğu Rabia Doğan'ı katletti.

23 MART: 3 KADIN KATLEDİLDİ
İzmir
'in Konak ilçesinde dün akşam polis Fırat Köksa otoparkta Nagihan Üste'yi silahla katletti. 

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Erkan S. boşanma aşamasında olduğu Meral S.'yi evinde katletti.

Osmaniye Yeniköy'de Cemal Fikirli evli olduğu Serpil Fikirli'yi kesici aletle katletti. Serpil F.'nin kısa bir sürece önce maruz kaldığı sistematik şiddetten dolayı evi terk ettiği ancak geri dönmek zorunda kaldığı öğrenildi.