20 Eylül 2024 Cuma

İstanbul mitingine sokak sokak çağrı

Sokak sokak yürüttükleri çalışmayla 29 Haziran'da kayyum darbesine karşı yapılacak mitinge çağıran milletvekili Çiçek Otlu'nun da yer aldığı DEM Partililer, " AKP rejimine karşı birlikte mücadele zamanı. Son bir haftadır Kürdistan'ın her yerinde ormanlarımızı yakıyorlar, Kürt halkımızı katlediyorlar, doğanın içindeki canlıları katlediyorlar. Kürt halkına "sana ölüm dışında bir şey reva görmüyorum' diyor" ifadeleriyle mücadeleye çağırdı.

Hakkari Belediyesine yönelik kayyum darbesiyle Kürt halkının iradesinin gasp edilmek istenmesine karşı Türkiye ve Kürdistan'da tepkiler ve eylemler sürüyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) çağrısıyla 29 Haziran'da İstanbul Kartal'da kayyum darbesine karşı 19.00'da miting yapılacak. DEM Partililer sokak sokak yürüttükleri çalışmayla halkları mitingde buluşmaya, irade gasbına karşı mücadeleye çağırıyor. 

DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'nun katılımıyla Bağcılar'da bildiri dağıtımı gerçekleşti. Hürriyet ve Kocasinan mahallesinde pazarı, tekstil atölyelerini ve kahvehaneleri dolaşan DEM Partililer mitingi neden düzenlediklerini aktardı. 

DEM Parti İstanbul Milletvekili  Çiçek Otlu, Colomêrg'te yerel seçimlerde halkın belediye eşbaşkanlarını belirlediğini hatırlattı. "İki eşbaşkan benim irademdir" diyen halkın halkın kente yığılan asker ve polise rağmen iradesini seçtiğini kaydeden Otlu, "Türkiye ve  Kürdistan'ın her yerinde kayyum gasbına karşı direniyoruz. AKP rejimine karşı birlikte mücadele zamanı. Son bir haftadır Kürdistan'ın her yerinde ormanlarımızı yakıyorlar, Kürt halkımızı katlediyorlar, doğanın içindeki canlıları katlediyorlar. Kürt halkına "sana ölüm dışında bir şey reva görmüyorum' diyor. "Sömürge valisiyle yönetirim sana hizmet getirmem' diyor. "Ormanını içindeki insanla yakarım sana yaşam hakkı tanımam diyor'. O zaman emeğimiz ve özgürlüğümü için mücadele zamanı" diyerek mitingde buluşmaya; kayyum darbesine ve faşizme karşı mücadeleye çağırdı.