21 Eylül 2024 Cumartesi

İstanbul, Ankara ve İzmir'in baro başkanları belli oldu

İstanbul Barosu'nun genel kurulunda yapılan seçimde mevcut Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu yeniden başkan oldu. İzmir Barosu'na Çağdaş Avukatlar Grubu adına Özkan Yücel, Ankara'da da Demokrat Sol Avukatlar Grubu adına Erinç Sağkan seçildi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilen genel kurulda baro başkanları belli oldu.
 
İSTANBUL'DA DURAKOĞLU YENİDEN SEÇİLDİ
 
İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulda 10 aday başkanlık için yarıştı. Resmî olmayan sonuçlara göre mevcut Baro Başkanı avukat Mehmet Durakoğlu, oyların yüzde 30'unu alarak yeniden başkan seçildi. Yarışı ikinci sırada tamamlayan avukat Hasan Kılıç ise oyların yüzde 26'sını aldı.
 
105 sandığın kurulduğu seçimde resmi olmayan sonuçlara göre 26 bin 294 avukat oy kullandı. Açılan sandık sonuçlarına göre adayların aldığı oy oranı şu şekilde:
 
-Önce İlçe Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Mehmet Durakoğlu: 8 bin 77 oy
-Önce İlke CAG Yükseliş Hareketi Adayı Hasan Kılıç: 6 bin 856 oy
-Avukat Hakları Grubu Adayı Mustafa Gökhan Ahi: 2 bin 488 oy
-Baroda Değişim ve Gelişim Hareketi Adayı Talat Canbolat: 2 bin 407 oy
-Avukat Fikret İlkiz: 2 bin 238 oy
-Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu Adayı Eren Keskin: Bin 645 oy
-Milliyetçi Avukatlar Grubu Aadayı Kaptan Yılmaz: Bin 203 oy
-Avukat Hareketi Adayı Yaşar Yaltı: 965 oy
-Ortak Hedef Platformu Adayı Cem Kaya Karatun: 399 oy
-Avukat Çiğdem Koç: 16 oy
 
ANKARA'DA SAĞKAN SEÇİLDİ
 
Ankara Barosu'nun, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen 65. Olağan Genel Kurulu'nda Demokrat Sol Avukatlar (DSA) grubunun adayı Erinç Sağkan 7 bin 227 oy alarak Ankara Barosunun yeni başkanı oldu. Seçimde, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) Grubu'nun adayı Murat Kemal Gündüz ise bin 256 oy aldı. Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu'nun ortak adayı avukat Gencer Özdemir'in oyu ise 2 bin 283 oldu.
 
İZMİR BAROSU'NA YÜCEL SEÇİLDİ
 
Konak'ta bulunan Fuar içi 4 No'lu Hol'de dün başlayan İzmir Barosu Başkanlık seçimleri, bugün yeni yönetimin belirlenmesiyle devam etti. Yeni yönetimin belirlenmesi için avukatların oy kullanma işlemi saban 09.00 ile 17.00 saatleri arasında sürdü. Yaklaşık 6 bin avukatın oy kullandı seçimde yeni Baro Başkanı Çağdaş Hukukçular Grubu adına Özkan Yücel kazandı. Oy kullanma işlemi saati 17.00'den sonra, sandıklarda oy sayımına geçildi. Resmi olmayan sonuçlara göre, Özkan Yücel'in kazandığı belirtildi.
 
İzmir Barosu Başkanlığı için Cumhuriyetçiler Grubu adına Avutlar Mustafa Çetin ile Atalay Aksay, Çağdaş Hukukçular Grubu adına Avukat Özkan Yücel, Yenilikçi Grup adına Avukat Muhammed Özekeş, Milliyetçi Grup adına Ö. Fatih Şimdi yarıştı.
 
Seçim sonuçları sonrasında basına açıklamada bulunan Özkan Yücel, Türkiye'deki her türlü hukuka aykırılığın karşısında duracaklarını belirterek "Asla bir efendiyi bir otorite kabul etmeyeceğiz. Her türlü hak ihlalinde hem avukatın hem de yurttaşın yanında olacağız. Böyle bir İzmir Barosu yönetimi var. Kararlıyız. Seçim çalışmaları esnasında da söyledik; Türkiye'nin hukuk devletinin yeniden inşasına ilişkin bir sürece ihtiyacı var. Bu sürecin başkentini İzmir yapmaya kararlıyız. Bu süreç İzmir'den başlayacak. Hem avukat arkadaşlarımıza, hem meslektaşlarımıza hem de İzmir halkına söz veriyoruz" dedi.