30 Eylül 2024 Pazartesi

İstanbul, Ankara ve Bursa'da maske takma zorunluluğu getirildi

İstanbul, Ankara ve Bursa'da açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

İstanbul, Ankara ve Bursa'da il içinde cadde, sokak, açık alanlar ile toplu bulunulan kapalı mekanlarda maske takma zorunlu hale getirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kurulun İstanbul, Ankara ve Bursa'da maske zorunluluğu önerisinin ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte açık alanlarda maske takmanın zorunlu olduğunu duyurdu.

İstanbul Valiliği'nce yapılan açıklamada koronavirüs salgınının en temel özelliğinin, fiziksel temas, hava yolu gibi yollarla çok hızlı bulaşması ve enfekte insan sayısının hızlı artması olduğu belirtildi. Açıklamada, salgının yayılmasını engellemenin en etkili yolunun sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması olduğu kaydedildi.

ANKARA VE BURSA'DA DA ZORUNLU
​Ankara Valiliği, Bilim Kurulu'nun önerisiyle açık alanlar ve toplu bulunulan kapalı mekanlarda maske takmanın zorunlu hale getirildiğini açıkladı.

Bursa Valiliği de İl Hıfzıssıhha kararı ile kent sınırları içinde ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske takma zorunluluğu getirildiğini bildirdi.