22 Eylül 2024 Pazar

İsrail'in Gazze'ye saldırısında can kaybı 12'ye yükseldi

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne dün sabah saatlerinden itibaren düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi. 

Siyonist İşgal ordusunun dün sabah erken saatlerde Gazze Şeridi'ne düzenlemeye başladığı saldırılar devam ederken, bu sabah yeniden başlayan hava saldırılarında iki Filistinlinin daha hayatını kaybettiği açıklandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bir kişinin İsrail'in hava saldırısında hayatını kaybettiğini belirtti.

Bakanlık, El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne bir şehidin ve Gazze kentindeki Eş-Şifa Hastanesi'ne de bir kişinin getirildiğini duyurdu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Miğraka bölgesine düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Filistinlinin bacaklarının kopuk olarak hastaneye getirildiği bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, bu sabah Gazze Şeridi'nin orta kesimini hedef alan saldırıda şehit olan Filistinlinin 38 yaşındaki Halid Muavvad Firac olduğunu açıkladı.

İsrail ordusunun bu sabah Gazze Şeridi'ne en az 5 hava saldırısı düzenlediği, Gazze'de, Deir El-Belah'ın doğusunda, El-Bureyc Kampı'nın doğusunda ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinde tarım arazilerini hedef aldığı belirtildi.

İsrail savaş uçaklarının Rafah kentinin kuzeyindeki En-Nasr Mahallesi'nde bir tarım arazisine en az iki füze attığını öğrenildi.