6 Ekim 2024 Pazar

İsrail'in Filistin halkına saldırıları Antalya'da protesto edildi

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırısını protesto etti. Açıklamada, AKP iktidarının son gelişmelerle birlikte bir yandan İsrail ile askeri ve siyasi işbirliğini sürdürüğü vurgulandı.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırısını protesto etti.

Muratpaşa ilçesinde bulunan Attalos Heykeli önünde yapılan eylemde "İsrail zulmüne ve işgale son! Yaşasın özgür Filistin" pankartı ile "Filistin'de direnen kadınlara selam olsun" dövizi taşındı.

Basın açıklamasını okuyan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, Filistin halkının bir kez daha İsrail'in emperyalist, işgalci politikalarının hedefi olduğunu söyledi. Onlarca Filistinlinin evlerinden zorla çıkarılmak istendiğini belirten Sönmez, yaşanan saldırılar sonucunda çok sayıda insanın katledildiğini belirtti.

AKP iktidarının son gelişmelerle birlikte bir yandan İsrail ile askeri ve siyasi işbirliğini sürdürüğünü vurgulayan Sönmez, "AKP iktidarı da Filistin meselesine pragmatist ve siyasal İslamcı ideoloji penceresinden yaklaşmış, İsrail ile geçmiş iktidarların yürüttüğü geleneksel devlet politikalarını derinleştirerek yürütmeye devam etmiştir. Filistin sorununu çözmeye çalışmaktan ziyade sorunu kendisinin Ortadoğu'da söz sahibi olmanın aparatı olarak kullanmıştır İsrail'in işgalini sadece kınamak yeterli değildir. AKP iktidarının asıl yapması gereken İsrail ile her tür diplomatik, ticari ve askeri ilişkinin kesilmesidir. Ancak bizler biliyoruz ki Filistin halkının özgürleşmesi ancak emperyalizme karşı verilecek mücadele ile mümkündür" ifadelerini kullandı.