23 Eylül 2024 Pazartesi

İşgalci Türk ordusu evleri ve kontrol noktalarını hedef aldı

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine SİHA'larla bombardımanını sürdüren işgalci Türk ordusu, iki kişinin evini bombaladı. Çok sayıda kontrol noktasını bombalanırken, ciddi hasarlar meydana geldi.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları sürüyor. Silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) çok sayıda sivil yerleşim yerlerini hedef alan işgalci Türk devleti, birçok yeri bombaladı.

ANHA'nın bölgedeki muhabirlerinin aktarımına göre, Qamişlo-Tirbespiyê yolu üzerindeki Neimetlî kontrol noktası ile Qamişlo'nun Elaya Mahallesi bombalandı. Bombalamada can kaybı ve yaralanan olmadı.

Cizre Kantonu'nun Til Temir ilçesine bağlı Tewîla köyü bombalandı. Bombardımanda can kaybı ve yaralanma olmadı.

İç Güvenlik Güçleri'nin Kobanê'nin güneyde Halep yolu üzerindeki kontrol noktasını bombaladı. Bir saat içinde üç kontrol noktası hedef alındı. Kobanê'nin doğu ve batısında İç Güvenlik Güçleri'ne ait 2 kontrol noktası hedef alındı. Kontrol noktaları büyük hasar aldı.

Kobanê'nin batı girişindeki Menazê yolu üzerinde bulunan İç Güvenlik Güçleri'nin bir kontrol noktasını daha bombaladı. Bu kontrol noktası Menazê kontrol noktası olarak biliniyor. Bir saat içinde Kobanê'de 4 kontrol noktasını bombaladı. Kontrol noktasında maddi hasar meydana geldi.

BEKİR VE KİYA ADLI KİŞİLERİN EVLERİ BOMBALANDI
Dirbêsiyê'de Hekîm Hec Bekir adlı bir evini bombalandı. Yıkma ve can kaybına ilişkin bilgi elde edilemedi. Dirbêsiyê ilçesinin doğusunda Eşref El Kiya adlı bir kişinin evini bombaldı.

BİR SAAT İÇİNDE 7 KONTROL NOKTASI BOMBALANDI
Bir saat içinde Kobanê'de İç Güvenlik Güçleri'nin 7 kontrol noktası bombalandı. Bundan kısa bir süre önce de doğu, batı ve güneyde bulunan 4 kontrol noktası bombalandı. Cizre Kantonu'na bağlı Qamişlo kentinin doğusundaki Neimetlî kontrol noktası bombalandı. Yarım saat sonra işgalci Türk ordusuna ait silahlı insansız hava araçları, Kobanê'nin batı ve doğusundaki kontrol noktaları, daha sonra kentin güneyindeki bir kontrol noktasını bombaladı.

Amûdê ilçesinde de İç Güvenlik Güçleri'nin ilçenin doğusundaki Qamişlo yolu ile ilçenin güneyindeki Hesekê yolu üzerindeki kontrol noktaları bombalandı. Kabonê'nin ilçe köylerindeki Helenc, Şeran ve Şêran kontrol noktaları bombalandı.

Kandil'in Silê, Bolê, Berdqelşîw ve Kilaw Reşan köylerini bombaladı. Konuya ilişkin Rojnews'e konuşan Binarê Qendîl Belediye Eşbaşkanı Dilşêr İbrahim, savaş uçaklarının alçak uçuşlar gerçekleştirdiğini, bombardımanın devam ettiğini söyledi. Savaş uçaklarının seslerinin Qendil ve Pîşder'de duyulduğu belirtildi.

İşgalci Türk ordusunun, Miniq, Mernaz, Bêlûniyê, Şêx Îsa, Hirbilê köylerini, Til Rifet'in çevresini, Um Hoş, Samoqa, Cîcan Til Medîq köyleri ile Wehşiyê köyünün çevresini ağır silahlarla bombalandığı aktarıldı.