23 Eylül 2024 Pazartesi

İşgalci Türk devleti saldırılarını sürdürüyor

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik bombardımanı sürüyor. İşgalci Türk devleti sivilleri hedef alırken son 24 saat içerisinde Kuzey Kurdistan'a en az 20 bombardıman gerçekleşti.

İşgalci Türk devletinin silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik bombardımanı sürüyor. Kuzey Kürdistan'a son 24 saat içerisinde en az 20 bombardıman gerçekleşti.

Silêmaniyê'nin Pênciwên ilçesine bağlı Kanî Mîran ve Salyawa köyleri 5 defa bombalandı. Silêmaniyê'nin Germiyan İdaresine bağlı Çemçemal'i de bir önceki gün bombalanmıştı.

ŞEHBA VE ŞERA KÖYLERİNE BOMBARDIMAN
Samoqa, Til Cîcan, Til Medîq, Um Hûş, Hirbil, Şêx Îsa, Bêlûniyê Eynd Deqnê, Miniq köyleri, Şehba'nın Til Rifet ilçesinin çevresi ile Efrîn Kantonu'nun Şera ilçesine bağlı Meranaz ve Malikiyê köylerini bombaladı.

MİNBİC'E BOMBARDIMAN
Minbic Askeri Meclisi Basın İrtibat Merkezi, resmi internet sitesi üzerinde yaptığı açıklamada, işgalci Türk devleti ve Fırat Kalkanı çetelerinin, Minbic'in kuzeyindeki Ereb Hesen, Seyade, Cat köylerini ağır silahlar ve havanlarla bombaladığını aktardı.