22 Eylül 2024 Pazar

İşgalci çetelerin saldırıları sürüyor

İşgalci çeteler, Zirgan, Til Temir ve Ayn İsa bölgelerinde saldırılarını sürdürüyor. Yaşanan çatışmalarda beş rejim askeri yaşamını yitirdi, çok sayıda çete öldürüldü.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Til Temir ve Gire Spi kentlerine bağlı köylere yönelik saldırılarını sürdürdü, çatışmalar yaşandı.

İşgalci çeteler, Til Temir'e bağlı Rebîat ve Til Werd köylerine yoğun top atışı gerçekleştirdi, SİHA'larla bombaladı. Saldırılarda beş Suriye rejim askeri yaşamını yitirdi. Bölgedeki keşif uçağı hareketliliği nedeniyle yaralı askerlere uzun süre ulaşılamadı.

İşgalci Türk ordusu, Girê Spî'nin sınır hattında bulunan Qizelî köyündeki buğday silolarını bombaladı.

Bu arada Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) yayınladığı 24 saatlik bilançoya göre; Zirgan cephesinde Til Mihemed, Um İşba ve Bab El Xêr köyleri; Til Temir'e bağlı Menax ve Reşediyê köyleri top atışlarına ve SİHA bombardımanına uğradı. Bölgedeki savaşçıların karşılık vermesi üzerine çok sayıda çete öldürüldü.

İşgalci çeteler Ayn İsa bölgesinde de SİHA ve obüs atışı desteğinde Mişêrfa, Silîp, Şergirakê köyleri ile uluslararası M-4 yolu üzerinde de saldırılar gerçekleştirdi.