22 Eylül 2024 Pazar

İşgal saldırısında ölümsüzleşen 4 devrimci Avrupa'da anıldı

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik başlattığı işgal saldırılarında yaşamını yitiren 4 devrimci Zürih, Basel ve Mannheim'da anıldı.

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik başlattığı işgal saldırılarında Til Temir'de yaşamını yitiren Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik (DKP/Birlik) savaşçısı Özge Aydın (Ceren Güneş), Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçıları Göze Altınöz (Aynur Ada) ile Yasin Aydın (İmran Fırtına) ve Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) savaşçısı Kerem Pehlivan (Demhat Günebakan), Zürih, Basel ve Mannheim'da anıldı.

MANNHEİM
Almanya'nın Mannheim kentinde yapılan anmaya DKP/BÖG, MLKP, MKP, TKP-ML/TİKKO, TKP/ML katıldı. anma saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile başladı. DKP/BÖG adına yapılan konuşmada, birleşik mücadelenin önemine dikkat çekilirken ölümsüzleşenlerinin mücadelesini sürdürecekleri belirtildi.

MLKP'nin "Şehitlerimiz birleşik devrimimizin yolunu gösteriyor" başlıklı açıklaması okundu. MKP adına yapılan konuşmada ise "zafere mahkum olanlar bedel ödemekten çekinmezler" denildi. TKP-ML/TİKKO Genel Komutanlığı'nın "Aynur ve İmran yoldaşların siperleri sahipsiz kalmayacak" başlıklı açıklaması okundu. TKP/ML adına gönderilen mesajın okunmasının ardından anma sona erdi.

BASEL
İsviçre'nin Basel kentinde yapılan anmaya DKP/BÖG, MLKP, DKP-Birlik, TKP/ML örgütlerinin yanı sıra şehit aileleri ve yakınları katıldı. Ölümsüzleşen 4 devrimcinin şahsında, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için yapılan saygı duruşu ile başlayan anma sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon gösteriminin ardından DKP/BÖG adına bir konuşma yapıldı. DKP/Birlik adına açıklama okundu. MLKP ve TKP-ML adına konuşmalar yapıldı. Anma konuşmaların ardından sona erdi

ZÜRİH
İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan anmaya DKP/BÖG, MLKP, MKP, DKP/Birlik, TKP-ML/TİKKO, TKP-ML/Komünist Kadınlar Birliği'nin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Ölümsüzleşenler için yapılan saygı duruşu ile başlayan anma sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon gösteriminin ardından kurumların açıklamaları devam eden anmada DKP/BÖG ve MLKP adına birer konuşma yapıldı.