25 Eylül 2024 Çarşamba

İşgal saldırılarında yaşamını yitiren 4 devrimci İstanbul'da anıldı

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye düzenlediği işgal saldırılarında yaşamını yitiren DKP/Birlik savaşçısı Özge Aydın, BÖG savaşçıları Göze Altınöz ve Yasin Aydın ile MLKP savaşçısı Kerem Pehlivan düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik başlattığı işgal saldırılarında Til Temir'de yaşamını yitiren Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik (DKP/Birlik) savaşçısı Özge Aydın (Ceren Güneş), Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçıları Göze Altınöz (Aynur Ada) ile Yasin Aydın (İmran Fırtına) ve Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) savaşçısı Kerem Pehlivan (Demhat Günebakan) Kadıköy'de düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Yapılan anma etkinliğine HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ve HDP İstanbul İl yöneticileri, Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Devrimci Parti üyeleri ile daha önce Kuzey ve Doğu Suriye'de yaşamını yitiren savaşçıların aileleri katıldı.

'ROJAVA DEVRİMİ 21. YÜZYILIN İLK DEVRİM DENEYİMİ'
İlk olarak DKP/Birlik savaşçısı Özge Aydın için HDP Kadıköy İlçe Binasında anma etkinliği gerçekleştirildi. Komün Dergisi'nin düzenlenen etkinlikte Aydın, anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başladı. Sinevizyon gösterimi ardından Özge Aydın'ın arkadaşları söz alarak, "Rojava Devrimi 21'inci yüzyılın ilk devrim deneyimidir ve çok önemlidir. Rojava, Kürt Özgürlük Hareketiyle siper yoldaşlığıdır" dedi. Devrimciliğin köşeye çekilip büyük makaleler yazmak olmadığını vurgulayan arkadaşları, "Türkiye sosyalist hareketinin büyük bir kısmı göz göre göre bu onur direnişini sahiplenmezken bir hafta içerisinde 4 yoldaşımız, 4 tokat vurdu suratımıza" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Özge Aydın anısına Edirne, Kandıra, Kırıkkale, Tekirdağ, Bakırköy hapishanelerinden tutukluların gönderdiği mektuplar okundu.

'HER YERE ANILARINI KAZIYACAĞIZ'
BÖG savaşçıları Göze Altınöz, Yasin Aydın ile MLKP savaşçısı Kerem Pehlivan için ise Devrimci Parti Kadıköy İlçe Binasında anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik Til Temir'de yaşamını yitiren 4 savaşçı anısına hazırlanan sinevizyon gösterimiyle başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından söz alan yaşamını yitirenlerin arkadaşları, "Bugün burada her yere anılarını kazıyacağımız Gözde, Yasin, Kerem ve Özge yoldaşı anıyoruz. Onlar, kopuşun zincirlerini yeniden yeryüzüne çıkaran neferlerdir. Onlar, yaşamı ölümleriyle doğru olanı örgütleyenlerdir. Onlar gençliğin dünyayı değiştirecek özgüvene ve cürete sahip olduğunu bir kez daha gösterenlerdir. Yoldaşlarımızdan devraldığımız meşalenin devamcıları olarak gençliğin gücünü işçi sınıfı ve ezilen haklarla birlikte bir adımda daha ileriye taşıyacağız. Devrim ve sosyalizm yolunda ölümsüzleşenlerimiz, anılarınızı mücadelemizde yaşatacağız" şeklinde konuştu.

'HİÇBİR ZAMAN KENDİLERİNİ DÜŞÜNMEDİLER'
Ardından söz alan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ise "4 yoldaşımız da aynı devrim okulundan mezun oldular. Hiçbir zaman kendilerini düşünmediler. Onlar Kürt halkıyla dayanışmak adına Rojava'ya gittiler. Bizlerin görevi onların direnişini Türkiye sokaklarına taşımaktır" diye konuştu.