22 Eylül 2024 Pazar

İşgal saldırılarında şehit düşen 4 devrimci Köln'de anıldı

Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına karşı savaşırken şehit düşen DKP/Birlik, DKP/BÖG ve MLKP savaşçıları Almanya'nın Köln kentinde anıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik 9 Ekim'de başlayan işgal saldırılarına karşı devrimi savunurken ölümsüzleşen Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik (DKP/Birlik) savaşçısı Özge Aydın (Ceren Güneş), Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçıları Göze Altınöz (Aynur Ada) ile Yasin Aydın (İmran Fırtına) ve Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) savaşçısı Kerem Pehlivan (Demhat Günebakan) Köln'de anıldı.

Saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile başlayan anmada DKP/BÖG temsilcisi söz aldı. Ölümsüzleşen dört devrimciyi de tanıdığını ifade eden temsilci, ölümsüzleşen savaşçıları ayrı örgütlerde de olsa birleşik mücadele yürüttüklerini ifade etti.

Dünyanın neresinde olursak olalım devrimci sürece katkı sunulması gerektiğini söyleyen DKP/BÖG temsilcisi "Bizler yoktan var etmesini biliyoruz, şüphe duyanlar tarihimize baksınlar Türkiye ve Kürdistan'a ölümsüzlerimizin adını yazacağız" dedi.

Ardından söz MLKP temsilcisi, Kasım ayında ölümsüzleşenleri anarak konuşmasına başladı. Binlerce devrimcinin devrim mücadelesinde ölümsüzleştiğini hatırlatan MLKP temsilcisi, "Kürdistan topraklarında devrimcilerin kanları birbirine karıştı" dedi. Temsilci, vzilenlerin mücadelesinde şah damarının şehit düşen devrimciler olduğunu söyledi.

MLKP temsilcisi "Mücadele ediyoruz öfkeliyiz ama hesabını sormak zorundayız. Onlara buradan söz veriyoruz. Birbirimizin yanında olarak, öfkesini paylaşarak mücadeleyi büyüteceğiz. Onların ardında bıraktıkları mirası devam ettireceğiz" diye belirtti.

YOLDAŞLARIMIZ DAİŞ BARBARLIĞINA KARŞI SAVAŞIYOR
KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur, "Her gün onlarca yoldaşımız şehit düşüyor. Onlar canlarını ortaya koydu. Dört yoldaşımız onur direnişinde şehit düştü. Tıpkı diğer ölümsüzleşen enternasyonalistler gibi. 20 binin üstünde gazimiz mücadelenin hala parçası. Direnişe devam ediyorlar. Ortak bir mücadele altında kadın özgürlükçü ekolojik kapitalizme alternatif bir toplum için DAİŞ barbarlığına karşı savaşıyorlar. Dünya halklarına umut oldular. ABD ve Rusya'nın başında yer aldığı AKP ve cihatçılar AB'nin de onayıyla DAİŞ'i canlandırdılar" dedi.

HDP'li belediyelere yönelik kayyum saldırılarına da değinen Göksungur, "Avrupa'da yaşayan Türkiye ve Kürdistanlılara çok iş düşmekte. HDP üzerinde devam eden soykırımcı saldırılara karşı büyük yükü Avrupa'da yaşayanların paylaşması gerekiyor" diye konuştu.

ROJAVA DEVRİMİNE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKALIM
"Alışmayalım, sıradanlaşmayalım düşman gerçeğini hatırlayalım" diyen Göksungur, Seyit Rıza ve yoldaşlarının katledilişlerinin yıldönümünde Seyit Rıza'nın sözünü hatırlatarak, 'Rojava'daki halklar diz çökmedi bu da faşistlere sömürgecilere dert oluyor' dedi.

Odak Avrupa, Partizan ve Halkın Günlüğü temsilcileri anmaya yolladıkları mesajlarla DKP/Birlik, DKP/BÖG ve MLKP savaşçılarını andı.