20 Eylül 2024 Cuma

İşgal saldırıları sürüyor: 4 QSD savaşçısı şehit düştü

Türk devletinin Rojva'ya yönelik 31 Mayıs'ta gerçekleştirdiği işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan QSD, 4 savaşçılarının şehit düştüğünü, 11 sivilin ise yaralandığını belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin 31 Mayıs akşam Cizîrê Kantonu kentlerine yönelik yaptığı saldırılara ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

İşgalcilerin 31 Mayıs'ta askeri gücün bulunduğu noktalara, sivillerin ev ve araçlarına yönelik toplam 8 kez saldırı düzenlediğini açıklayan QSD, "Saldırılar sonucunda şehit düşenler ve yaralananlar oldu" dedi.

Til Hemîs kentinde QSD noktasına ve Qamişlo'ya yakın Toplumsal Savunma Güçleri'ne ait bir noktaya Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile bombardıman gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada şunlar vurgulandı: "İşgalci Türk ordusu, Qamişlo'da iki kez sivillerin evlerini, 3 kez de sivillere ait araçları bombaladı. Saldırılar sonucunda 11 sivil yaralandı. Türk devleti, SİHA'larla şehit ve yaralıları hastaneye kaldıranları ve ambulansları da hedef aldı."

Açıklamada İşgalci Türk devletinin saldırıları sonucunda ölümsüzleşen savaşçı sayısının 4'e yükseldiği, 11 sivilin ise yaralandığı belirtildi.

YARALILARA ULAŞMAYA ÇALIŞAN HEYVA SOR A KURD SAĞLIK EKİBİ HEDEF ALINDI
Heyva Sor a Kurd, ilk saldırının ardından yaralılara ulaşmaya çalışan sağlık ekibinin Amûdê'ye bağlı Hatimiyê köyüne yakın bir bölgede bombalı saldırıya uğradığını açıkladı. “Kuzey ve Doğu Suriye'de bir insani kurum olarak görevimizi sağlıklı ve güvenli bir şekilde icra etmemizin hiçbir güvencesi yoktur” denilen açıklamada, uluslararası kurumlara Kuzey ve Doğu Suriye'deki saldırılara karşı durma çağrısı yapıldı.