22 Eylül 2024 Pazar

İşgal güçlerine karşı hamle yapıldı, çeteler ağır darbeler aldı

İşgale karşı direnişte yer alan savaşçılar, Til Temir çevresindeki köylere yönelik saldırıları kırmak için gece saatlerinde hamle gerçekleştirdi. Şehit Alişer Deniz Focu savaşçılarının da katıldığı operasyonda, gece boyunca çok sayıda köyde ağır kayıplar veren çetelerin mevzileri dağıtıldı, ağır silahları darbelendi. Operasyona katılan savaşçılar yaşananları cephe hattında ETHA'ya anlattı.
 

Türkiye ve desteklediği çetelerin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları sürerken, devrim güçleri çetelerin işgal ettiği kimi köylere temizlik hamlesi gerçekleştirdi.

Dün akşam saatlerinden itibaren Til Temir çevresindeki köylere yönelik başlatılan hamle kapsamında çok sayıda çete öldürüldü, mevzileri dağıtıldı. Şehit Alişer Deniz Focu savaşçılarının da katıldığı operasyonda, işgalcilerin bulunduğu alanlardaki ağır silahlar darbelendi.

Til Temir'in batısında yer alan Leylan, Arbain, Hamdaniye, Al Amiriyeh yakınındaki mezralar, Gozele ve Til Lebe köyleri çetelerden temizlendi. Til Temir'in doğu hattında da aralarında Kasımiye'nin de bulunduğu köylere yönelik hamle gerçekleştirildi. Gece boyunca çok sayıda çete öldürüldü. Gece ağır kayıplar veren işgalci çeteler, sabah saatlerinde Hiweşa, Davudiye  ve Aziziye köylerine yönelik obüs ve havan atışları gerçekleştirmeye başladı.

'BU TOPRAKLAR BİZİM ONURUMUZDUR'
Ön cephe hattında ETHA'ya konuşan savaşçılar, Leylan köyünde çetelere yönelik operasyon hakkında bilgi verdi. DSG savaşçısı Agit Humusi, Türk devletine bağlı çetelerin elinde olan Leylan köyüne düzenledikleri operasyonda  çok sayıda çetenin öldürüldüğünü söyledi. Humusi şöyle konuştu: "Bu operasyonu, halkın topraklarını alan ve yağmalayan çetelere karşı yaptık. Çeteleri Leylan köyünden temizledik. Operasyon 5 saat sürdü, noktaları elimize geçti. Çok sayıda çete öldürüldü. Çetelerin köylerimizi, topraklarımızı işgal etmesini kabul etmiyoruz. Bu topraklar bizim onurumuzdur. Biz topraklarımızı, halkımızı savunmak için DSG'nin meşru müdafaa hakkından kaynaklı bu operasyonlara katıldık. İşgalciler topraklarımızda asla rahat rahat duramayacak. Çeteleri bu topraklarda istemiyoruz, eylemlerimiz devam edecek. DSG, bölgedeki bütün halkların özgür yaşaması için işgalcilere karşı mücadele veriyor."

'OPERASYONU ŞEHİTLERİMİZİN İNTİKAMINI ALMAK İÇİN GERÇEKLEŞTİRDİK'
Şehit Alişer Deniz Focu savaşçılarından Hogir Azad, Leylan köyüne yönelik operasyonun ilk olarak çetelerin elinde tuttuğu kontrol noktalarını ele geçirerek başladığını dile getirdi. Azad şöyle devam etti: "Daha sonra köy içerisinde dağılarak başta okul olmak üzere birçok noktayı ele geçirdik ve köyün etrafını tuttuk. Köyün büyük bölümü elimize geçti. 14 işgalci çetele öldürüldü ve çok sayıda yaralıları oldu. Kayıp vermeden planladığımız gibi köyden güvenlikli şekilde geri çekildik, çetelerin köye girmesini engelledik. Operasyonu şehit düşen yoldaşlarımızın intikamını almak için gerçekleştirdik."

Operasyonla şehit düşen yoldaşlarının intikamını aldıklarını dile getiren Azad, "Düşman şunu iyi bilmeli ki, Ebu Rasyn, Til Temir, Gire Spi veya Eyn İsa, hangi hatta olursa olsun işgal ettiği topraklarımızda rahat rahat oturamayacaklar. Çeteleri evlerimizden çıkartana kadar operasyonlarımız devam edecek. Çetelere karşılık vermeye devam edeceğiz" diye belirtti.

'ARAP, KÜRT, ASURİ VE SÜRYANİ HALKLARI OLARAK EL ELE SAVAŞIYORUZ'
Şehit Alişer Deniz Focu savaşçılarından Rojhat, dün gece gerçekleştirilen eylemde çetelerin ağır kayıplar verdiğini dile getirdi, "Şehitlerimizin intikamını çetelerden aldık" dedi. Türkiye ve çetelerin bölgede kardeşçe yaşayan halkları birbirine düşürmeye ve topraklarını işgal etmeye çalıştığını dile getiren Rojhat şunları ifade etti: "13 Kasım gününün ilk saatlerinde bu operasyonu gerçekleştirdik. Şehitlerimizin intikamı bu operasyonla da olsa alındı. Arap, Kürt, Asuri ve Süryani halkı olarak el ele vererek faşist devlete karşı savaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz operasyonda 14 çete etkisiz hale getirildi, bizim herhangi bir kaybımız olmadı. O çetelerin başlarına daha ağır şeyler getireceğiz, neye uğradıklarını şaşıracaklar. Şehitlerimizin ailelerine söz veriyoruz. Bu toprakları çetelere bırakmayacağız."

'ŞEHİTLERİMİZİN KANINI ASLA YERDE BIRAKMAYIZ'
Leylan köyüne yönelik  operasyonda yer alan Şehit Alişer Deniz Focu savaşçısı Kemal Pir de, operasyonun başarılı biçimde sonuçlandığını dile getirdi. Pir, "Çetelere güzel bir cevap verdik. Biz şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmayız. Türk devleti bu çeteleri bize karşı gönderdiler. Bütün gücümüzle onların karşısında durmaya devam edeceğiz. Bu direniş ile büyük başarılar yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Çetelerin karadan operasyon yapmaya cesaret edemediğini dile getiren Pir, "Asla üzerimize gelemiyorlar. Sürekli tepemizde keşif dolaştırmalarına, en ağır silahları kullanmalarına rağmen direnişimiz karşısında başarılı olamıyorlar. Bizim moralimiz yüksek. Kürt, Arap, Süryani çok sayıda savaşçımızın inancı yüksek. Topraklarımızı çetelere bırakmayacağız" diye kaydetti.

Türkiye'nin Suriye topraklarını işgal ederek halkın özgür yaşamasını engellemek istediğini dile getiren Pir, sözlerini şöyle tamamladı: "Burada bütün savaşçılar farklı halklardan ve birlikte savaşıyoruz. Biz Erdoğan'ın işgal planının karşısında duracağız ve her cephede onlara karşı savaşacağız."

'TOPRAKLARIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRENE KADAR SAVAŞMAYA DEVAM'
Alişer Deniz Focu savaşçılarından Andok Deniz de, bu topraklarda yaşayan Arap, Kürt, Asuri, Süryani halklarının birlikte direndiğini vurguladı. Deniz şunları söyledi: "Sonuna kadar bu çetelere karşı savaşmaya hazırız. Topraklarımızı işgalci çetelerden temizleyeceğiz. Faşist Türk devleti bu topraklara saldırarak halkın göç etmesini istiyor, buraları çeteler vermek istiyor. Biz bu plana karşı halkımızı ve topraklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Sonuna kadar çetelerin karşısında duracağız. Bütün arkadaşlarımızın morali yüksek, topraklarımızı özgürleştirene kadar çetelere karşı savaşmaya devam edeceğiz."

*Fotoğraf, arşiv