21 Eylül 2024 Cumartesi

İşgal devletiyle Türkiye'nin ilişkileri sürerken Bahçeli'den göstermelik soykırım tepkisi

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuşan faşist Bahçeli, siyonist İsrail'le ticari ilişkileri yok sayarak Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarına tepki gösterdi, Türkiye'nin Filistin'in yanında olduğunu öne sürdü. LGBTİ+'lara saldırmak için hiçbir fırsatı kaçırmayan Bahçeli, Eurovision eleştirisi üzerinden LGBTİ+'ları hedef aldı. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ankara'da birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasına tepki gösteren faşist Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın hedef alındığını öne sürdü "sabrımızı taşırmasınlar" tehdidinde bulundu. 

GÖSTERMELİK SİYONİST İSRAİL TEPKİSİ
Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik işgal saldırılarına göstermelik tepki gösteren Bahçeli,  "Gazze'yi savunmak demek mesela Gaziantep'i savunmak demektir. Gazze'yi konuşmak demek mesela Şanlıurfa'yı konuşmak demektir. Hiç kimse buradan bir cephe açıp Türkiye'yi suçlamaya meyletmesin. Diyorum ki, İsrail-Filistin arasında bir an evvele ateşkes rejimi olmalı" dedi. ABD'nin Filistin üyeliğini bir kez daha veto etmesinin muhtemel olduğunu söyleyen Bahçeli, "Uluslararası toplum İsrail saldırılarını durdurmak, kalıcı barışı temin etmek için mutlaka somut adımlar atmalıdır. BM'nin demokratikleşmesi acil eylem çerçevesinde ele alınmalıdır. Eşit temsiliyet hakkının sağlanması hayata geçirilmelidir. Daha kapsayıcı yapı kurulmalıdır" dedi. 

Türkiye'den siyonist İsrail'e gönderilen ticaret gemilerini, işgal devletiyle ilişkilerin kesilmesini isteyen Filistin İçin Bin Genç'in işkenceyle gözaltına alındığını ve tutsak edildiğini unutan Bahçeli, "Veto yetkisinin sınırlandırılması dünya barışına muazzam bir hizmet olacaktır. Netanyahu'nun Refah'taki masumlara saldırması alçaklıktır. 221 gündür sivil halk yok edilmekte. Soykırımın bahanesi olamaz. Türkiye cesur dolu politikaları ile Filistin'in destekçisidir. Türkiye haklının safında, zulmün karşısındadır" ifadelerini kullandı. 

EUROVİSİON ELEŞTİRİSİYLE LGBTİ+'LARI HEDEF ALDI
Faşist Bahçeli her zaman olduğu gibi bu konuşmasında da LGBTİ+'ları hedef aldı. 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nı ve yarışmayı kazanan İsviçre'nin temsilcisi şarkıcı Nemo'nun sahne kıyafetini eleştiren Bahçeli, "Erkekle kadın arasında 3. türün tedavüle çıkması ibret levhası olmuştur. Birinci olan erkek sanatçının tüylü ceket, pembe saten etekle yarışmada boy göstermesi utanç verici yozlaşmanın teyididir. Bunun adına çağdaşlık deniyorsa biz de diyoruz ki batsın böyle anlayış" ifadelerini kullandı.