22 Eylül 2024 Pazar

Irkçı AfD’nin toplantısı protesto edildi

Almanya’da ırkçı parti AfD’nin Avrupa, Federal ve Eyalet milletvekillerini toplayarak yapmak istediği ‘Yurttaş Diyaloğu’ toplantısı protesto edildi.
 

Almanya için Alternatif Partisinin (AfD) Mülheim an der Ruhr’da düzenlediği “Yurttaş Diyaloğu” toplantısına karşı halk sokaklara döküldü. Mülheim Stadthalle’de AfD tarafından düzenlenen “Yurttaş diyaloğu” toplantısına karşı sokağa çıkan binlerce kişi tren garının önünde toplandı. AfD’nin toplantısının yapıldığı Stadthalle’ye doğru yürüyüşe geçen kitle taşıdığı döviz, pankart ve attığı sloganlarla ırkçı AfD’yi protesto etti.

SPD, Yeşiller, Sol Parti, DİDF, MLPD, Belediye Meclisinde grubu bulunan ‘Wir sind aus Mülheim’ adlı vatandaş inisiyatifi, Antifaşist Blok gibi bir çok kurum ve kuruluş eyleme katılırken muhafazakar parti CDU da bir grup yöneticiyle eylemde yerini aldı.

AfD’nin toplantı yaptığı Stadthalle, binlerce insan tarafından kuşatılırken, polis, salonun girişinde ve etrafında yoğun önlemler aldı. Stadthalle’deki toplantıya AfD merkez yöneticilerinden Federal Parlamento milletvekili ve Fraksiyon Başkanı Alice Weidel, 26 yıl SPD üyesi olan ve SPD’nin mülteci politikasını bahane edip AfD’ye geçerek Avrupa Parlamentosuna seçilen Essenli Guido Reil, NRW Eyalet Milletvekili Martin Wincentz, Eyalet Fraksiyon Başkanı Markus Wagner ile Gabriele Walgner-Demolsky katıldı.

İçeride toplantı sürerken, binlerce kişi salonun önünde; “Nazi propagandasına yer yok”, “AfD defol”, “Naziler defolun” sloganları attı.