20 Eylül 2024 Cuma

'İradeye saygı yürüyüşü' 8. gününde

Kayyum darbesine karşı "iradeye saygı yürüyüşü" 8. gününde Zap Vadisinde sürüyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkari Belediyesi’nin 3 Haziran'da kayyum darbesiyle gasp edilmesine karşı başlatılan "İradeye saygı yürüyüşü" 8. gününde devam ediyor. Zap Vadisinde bulunan yürüyüşçüler, kahvaltı sonrası açıklama yaptı.

"Colemêrg ya me ye" sloganının atıldığı açıklamada konuşan DEM Parti Milletvekili Mahmut Dindar, "Bir haftayı aşkın bir süredir halkımızın gasp edilen iradesine karşı yollardayız. Halkımızın gasp edilen iradesine karşı tüm Kürdistan ve Türkiye’de eylemler devam ediyor. Bu irade gasbı sonlanmayana ve kayyımlar geri çekilmeyene kadar bu eylemlerimiz devam edecek. Tüm bu sorunların kaynağını tecritten aldığını biliyoruz. Bu sorunların bitmesi için tecrit bitmeli. Sayın Öcalan ile masaya oturulmalı ve diyaloğa geçilmeli. Bundan öte çözüm yoktur" ifadelerini kullandı.

Açıklama sonrası müzik eşliğinde Zap Vadisi'ndeki yürüyüş yeniden başladı. Yürüyüş boyunca "Bijî berxwedana Colemêrgê" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı. Yürüyüşçüler, 5 kilometrelik yürüyüşün ardından mola verdi. Molada, ayakları su toplayanlar tedavi edildi.

Yürüyüşçülerin gün içerisinde Bêlatê köyüne varması, daha sonra da geceyi geçirmek için Depin’e ulaşmaları bekleniyor.