24 Eylül 2024 Salı

İmamoğlu göreve 17 günü araştırmakla başladı

HDP'den sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'da AKP'nin belediyedeki yolsuzluklarını araştırıyor.
Yerel seçimlerde AKP'den ve kayyumdan borç ve yolsuzluk yığını devralan belediyeler, geriye dönük harcalamaların müfettişler tarafından incelenmesi ve kamuoyuna açıklanması konusunda kararlı.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde kayyumdan geri aldığı belediyelerin yolsuzluk ve lüks harcamalarını tespit etmek için  "Kayyum Hasar Tespit Komisyonu" oluşturulmuştu.
 
Seçimden 17 gün sonra mazbatasını alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalışmaya 17 günlük yapılan yolsuzlukları araştırmakla başladı.
 
İmamoğlu, belediyenin elektronik veritabanında inceleme yapılması ve veri tabanını kopyalanması amacıyla müfettiş ve uzman görevlendirdi.
 
İmamoğlu, 18 Nisan’da belediye şirketlerine bir yazı göndererek 31 Mart- 18 Nisan tarihleri arasındaki banka mevcudu tespit tutanaklarını istedi. Ayrıca, gönderilen yazıda şu bilgileirnde gönderilmesi istendi. Tapuda kayıtlı taşınmazlar, belediyeye kayıtlı araçlar, araçların kimler tarafından kullanıldığı, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile tablet ve cep telefonları ve bunların tahsis edildiği kişiler, memur, sözleşmeli memurların listeleri.
 
İmamoğlu, "ödeme, harcama, ihale, doğrudan temin, mal ve hizmet alımı, personel alımı, araç kiralama, alım satım, gayrimenkul kiralama, alış ve satış" benzeri tüm işler ve işlemleri durdurdu.