21 Eylül 2024 Cumartesi

İktidar işçi isyanını şiddetle bastırmak istiyor: Yüzlerce işçi gözaltında

3. Havalimanı inşaatında iş bırakan işçilere gece saatlerinde operasyon düzenlendi. Çok sayıda işçi ve sendika yöneticisi gözaltına alındı.
İş cinayetleriyle gündeme gelen 3. havalimanında iki gün önce yaşanan ve 17 işçi yaralanmasıyla sonuçlanan servis kazası işçileri isyan ettirdi. Dün sabah erken saatlerde başlayan eylem kısa sürede yaygınlaşarak kitleselleşti. Eylemin kitleselleşmesi üzerine şirket yetkilileri bölgeye jandarma çağırdı. TOMA'larla şantiyeye giren jandarma işçilere gaz bombalarıyla saldırdı. Eylemin saldırıya rağmen devam etmesi üzerine şirket yetkilileri işçilere görüşme çağrısı yaptı. Yapılan görüşmede şirkete 15 maddelik talep listesi iletildi. Taleplerin insani olduğunu söyleyen ve karşılanacağını ifade eden şirket yönetimi bunun protokole çevrilmesine itiraz etti. İşçi temsilcilerinin ısrarı üzerine "Ne yaparsanız yapın" diyen şirket yetkilileri görüşmeden çekildi.
 
İŞÇİLER VE İNŞAAT-İŞ YÖNETİCİLERİ GÖZALTINA ALINDI
 
Gece saatlerinde polis ve jandarma tarafından eylem yapan işçilerin kaldıkları kampa jandarma operasyon düzenledi. Çok sayıda işçi ve İnşaat-İş yöneticisinin gözaltına alındı.
 
İnşaat-İş Sendikasının Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre; jandarma ekipleri saat 03.00 sularında koğuşlara baskın düzenledi. Kapılar kırılarak düzenlenen baskında elinde isim listesi olan jandarma ve polisin özellikle öncü işçileri gözaltına aldığı belirtildi.
 
Öte yandan İnşaat-İş Genel Sekreteri Yunus Özgür ve Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider'in de gözaltına alındığı belirtildi. Sendika ayrıca Türkiye İşçi Partisi üyesi Yusuf Yılmaz'ın da gözaltına alındığını aktardı.
 
Bu sabah saatlerinde HDP Milletvekilleri Erkan Baş, Zeynel Özen, Ali Kenanoğlu, Serpil Kemalbay, Züleyha Gülüm ve CHP Milletvekili Ali Şeker eylemin sürdüğü şantiyeye gitti.