30 Eylül 2024 Pazartesi

İkizdere davası görüldü

İkizdere'de "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptali için açılan dava, mahkeme heyetinin kararının açıklanması için 15 gün sonraya ertelendi. 

Rize İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat tarafından yapımına devam edilen taş ocağına karşı yöre halkının açtığı yürütmeyi durdurma davası Rize Bölge İdare Mahkemesi'nde görüldü. İkizdere'de "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptali için açılan dava Rize İdare Mahkemesinde görüldü. Davalı ve davacıları dinleyen mahkeme heyeti, kararını 15 sonra açıklamak üzere duruşmaya son verdi.

Davaya yöre halkından ve çevre kentlerden çok sayıda insan katıldı. Duruşma sonrası avukat Yakup Okumuşoğlu yaptığı açıklamada "Ne yazık ki bizlerin, doğanın, çevrenin, ekolojinin korunması için mücadele edenler bir tarafta, doğal kaynakları kendi sermayelerini artırmak için kullanan güçler bir tarafta. Hukuk varsa o taş ocağı orada faaliyet yürüyemez. Ama yürütüyor mu yürütüyor. Bu demek ki bunların hiçbirisinin önemi yok. Bu sadece bir taş ocağı davası değil bu aslında hukukun yargılandığı bir dava. Hukuku talep etme, erdemi yükseltme çabamız devam edecek" dedi.

Mahkeme heyeti, kararını 15 gün sonra açıklamak üzere duruşmaya son verdi.