23 Eylül 2024 Pazartesi

İHD'den Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı'na mektup

İHD İstanbul Şubesi, Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanlığı'na açlık grevi talebinin kabul edilmesi istemiyle mektup gönderdi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Cumhurbaşkanlığı'na ve Adalet Bakanlığı'na cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinin can kaybı olmadan sona ermesi ve yasal taleplerin kabul edilmesini içeren mektubu Sirkeci Postanesi'nden gönderdi.
 
Sirkeci Postanesi önünde "Tecriti kaldırın! Hapishanelerde ölüm istemiyoruz!" yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan İHD İstanbul Şube Sekreteri Leman Yurtsever, açlık grevinde olan tutsakların yaşam haklarına zarar gelmemesi için taleplerin karşılanması temelinde hazırlanan mektupları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanlığı'na göndereceklerini söyledi.
 
Maktup'ta şu ifadelere yer verildi: "İnfaz sisteminde mahpusların aile ve avukatlarıyla görüştürülmesinin uzun süreli olarak yasaklanmasına dair bir hüküm bulunmadığı gibi, yüksek güvenlikli hapishanelerde dahi mahpusların haftada 10 saat, en az 10 mahpusla bir araya gelmesi, sohbet ve spor faaliyetlerine katılmaları Adalet Bakanlığı genelgesiyle hak olarak düzenlenmiştir. Bu genelgenin uygulaması maalesef sorunlu olmakla birlikte İmralı Hapishanesinde hiç uygulanmamaktadır."