19 Eylül 2024 Perşembe

İHD, hasta tutsak Süreyya Bulut'a özgürlük istedi

İHD İzmir Şubesi, Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanei'nde bulunan ağır hasta tutsak Süreyya Bulut'un durumuna dikkat çekerek, serbest bırakılmasını istedi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın" şiarıyla Konak ilçesinde bulunan Başbakanlık binası önünde eylem yaptı.
 
"Susma, suça ortak olma, ölüyorlar" ve "Tek tipe hayır" pankartlarının açıldığı eylemde, "Tek tip işkencedir" ve "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" dövizleri taşındı. Eylemde konuşan İHD İzmir Şubesi yöneticisi Ahmet Çiçek, ülkenin yeni bir seçim telaşına girdiği bu günlerde hapishanelerin birçok acıyı bağrında taşıdığını belirtti. Yıllardır seçimlerin yapıldığını kaydeden Çiçek, birçok siyasetçinin cezaevlerindeki acımasızlığı görmezden geldiğine dikkat çekti. 
 
Hapishanelerde tutsaklara yaklaşımı belirleyen hem uluslararası hem de ulusal yasalarının olduğunu vurgulayan Çiçek, ağır hasta tutsakların siyasi tehdit olarak kullanılması ya da pazarlık unsuru haline getirilmesini "En hafif deyimle vicdansızlık" diye tanımladı. Tek tip elbise dayatmasının cezaevlerinde ortamı iyice gerdiğini ifade eden Çiçek, "Bu hafta Süreyya Bulut'un durumuna dikkat çekecek, toplumu ve yetkilileri duyarlılığa davet edeceğiz" diyerek, Süreyya Bulut'un durumuna dikkat çekti.