3 Ekim 2024 Perşembe

İHD: Balıkesir Şube Başkanı Semizoğlu serbest bırakılsın

İHD İstanbul Şubesi, hapishanelere ziyarete gittiği için gözaltına alınan Balıkesir Şube Başkanı Semizoğlu ile tutsak yakınlarının serbest bırakılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, gözaltına alınan Balıkesir Şube Başkanı Rafet Fahri Semizoğlu'nun serbest bırakılmasını istedi.

Semizoğlu'un, 31 Ekim'de Burhaniye'deki evine yapılan baskında gözaltına alındığı hatırlatıldı. Ayrıca bazı tutsak yakınlarının da gözaltına alındığını kaydeden İHD, "kanuna ve BM İnsan Hakları Savunucularının Korunması Bildirgesi" hükümlerine aykırı olan gözaltı uygulamasına son verilmesini istedi. 

Semizoğlu'nun, tutsakları ziyaret ettiği için Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtilerek, "Ziyaretlerin suçlama konusu yapılmasının nedeni anlaşılamıştır. Net olan; bu soruşturma ile bir yandan mahpus yakınları baskı altına alınarak mahpuslara uygulanan tecrit ağırlaştırılmakta, diğer yandan İnsan Hakları Derneği'ne yapılan ihlal başvurularının takibi çerçevesinde Şube başkanımız tarafından gerçekleştirilen ziyaretler suçlama konusu yapılarak hak savunucuları ve savunuculuk faaliyetleri baskı altına alınmaktadır" denildi.

İHD İstanbul Şubesi, gözaltı ve soruşturmaya son verilerek Balıkesir Şube Başkanı Rafet Fahri Semizoğlu ve beraberindekilerin serbest bırakılmasını istedi.