24 Eylül 2024 Salı

İfade özgürlüğü güzellemesi yapan RTÜK başkanı protesto edildi

Uyguladığı sansür politikası nedeniyle sıkça eleştirilen RTÜK'ün Başkanı Ebubekir Şahin, katıldığı konferansta protesto edildi. Tutuklu yüzlerce gazetecinin "örgütü sözcüsü" olduğunu savunan Şahin, Türkiye'nin ifade özgürlüğü bakımından ileri bir noktada olduğunu söyledi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Sakarya Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta protesto edildi. Şahin, Türkiye'nin ifade özgürlüğünde ileri bir ülke olduğu yönündeki sözleri tepkiyle karşılandı.
 
Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından "Görsel-İşitsel Medya ve RTÜK Vizyonu" adlı bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Türkiye'nin ifade özgürlüğü açısından Avrupa ülkelerinden daha önde olduğunu iddia etti.
 
Şahin'in sözlerine karşılık olarak bir öğrenci, "Bu düşüncenizde samimiyseniz neden insanlar kendilerini ifade ettikleri için tutuklanıyor? İşlerini yapan gazeteciler neden tutuklu? Twitter'da kendi düşüncemizi belli ettiğimiz için yargılanıyoruz?" diyerek tepki gösterdi. 
 
Şahin'de Erdoğan'ın yolundan giderek, gazetecilerin mesleki faaliyetlerinden dolayı tutuklu olmadığını savunarak "Özgürlük bir başkasının özgürlüğüne müdahale ettiğiniz an biter. İçeride olan gazeteciler yürüttükleri gazetecilik faaliyeti için içerideyse en önde mücadeleyi ben sürdürürüm fakat tutuklu olanlar gazeteci değil terör örgütü sözcüsü" iddiasında bulundu.
 
Başka bir öğrencinin "Erdoğan'a yapılan eleştiriler bile yargılamaya neden oluyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Şahin, ana muhalefet partisi liderine yapılan eleştirileri de aynı ölçüde değerlendirdiklerini iddia etti, yapılan eleştirileri "hakaret" olarak değerlendirdi.