21 Eylül 2024 Cumartesi

İçişleri Bakanlığı Lisa Çalan'a tazminat ödeyecek

Diyarbakır katliamında iki bacağını kaybeden sinemacı Lisa Çalan, İçişleri Bakanlığı'nı tazminat ödemeye makhum etti. Mahkeme kararında saldırının 'önlenebilir' olduğunu belirterek İçişleri Bakanlığı ile ilgili 'kusurludur' dedi.
IŞİD'in 5 Haziran'da HDP'nin mitingine düzenlediği bombalı saldırıda dört kişi yaşamını yitirmiş, yüzlercesi de yaralanmıştı.
 
Katliamda iki bacağını kaybeden sinemacı Lisa Çalan, idarenin kusurlu olduğu gerekçesiyle 22 Şubat 2016'da maddi ve manevi tazminat talebiyle İçişleri Bakanlığı'na dilekçe ile başvurdu ve yanıt alamadı. Daha sonra Çalan, Diyarbakır 2. İdare Mahkemesi'ne başvurarak, İçişleri Bakanlığı'nın tazminat ödemesi talebinde bulundu.
 
İçişleri Bakanlığı, polisin mitingde yeterli önlem aldığını savunurken tazminat talebini ise "sebepsiz zenginleşmeye" neden olacağı iddiası ile red edilmesini talep etti.
 
Patlamanın önüne geçebileceğini vurgulayan mahkeme, hizmet kusuru bulunduğu gerekçesi ile İçişleri Bakanlığı'nı toplamda 1 milyon 256 bin 671 lira maddi ve 100 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.