21 Eylül 2024 Cumartesi

İbrahim Ayhan'ın cenazesi bugün Hewler'den memleketine uğurlanacak

Hewlêr'de geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren HDP eski Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın cenazesi Hewlêr'den memleketi Siverek'e uğurlanacak.
Güney Kürdistan'ın Hewlêr kentinde 20 Eylül'de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren HDP eski Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın cenazesi bugün Hewlêr'den memleketine uğurlanacak.
 
Hewlêr'de saat 10.00'da Rızgari Hastanesi'nden alınacak Ayhan'ın cenazesi Urfa'da toprağa verilmek üzere yola çıkacak. Ayhan için ilk tören HDP Hewlêr Temisilciliği'nde saat 10.00'da yapılacak. HDP Hewlêr Temsilciliği, Ayhan'ın cenazesinin uğurlanmasına katılmak için halka katılım çağrısında bulundu.
 
HDP'li Ayhan'ın cenazesini almak için HDP'den bir heyet Hewlêr'e gitmişti. HDP heyetinde, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, parti genel saymanı Ömer Önen, Ayhan'ın eşi Rezan Ayhan aralarında bulunuyor.
 
Daha sonra konvoyla Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'na getirilecek olan Ayhan'ın cenazesini saat 15.00'te HDP öncülüğünde halk karşılayacak. Ardından Ayhan'ın cenaze konvoyu Silopi, Cizre, Nusaybin, Kızıltepe, Viranşehir üzerinden Siverek'e ulaşacak.
 
Gecenin ilerleyen saatlerinde Siverek'e ulaşacak olan cenazenin ilçe devlet hastanesi morguna kaldırılacağı belirtildi.
 
Pazartesi günü saat 11.30'da hastaneden alınacak cenaze, kitlesel bir törenle Siverek Nato Mezarlığı'nda toprağa verilecek.