3 Ekim 2024 Perşembe

HPG: KDP güçleri Garê'deki kampımıza saldırdı

HPG-BİM, KDP güçlerinin Garê'deki gerilla kampına saldırı girişiminde bulunduğunu belirterek, "Güçlerimiz bu saldırı girişimine rağmen çatışmamıştır ve silah kullanmamıştır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), KDP güçlerinin Garê'deki gerilla kampına saldırı girişiminde bulunduğunu belirtti.

HPG-BİM, Güney Kürdistan'ın Çemankê bölgesinde yaşanan olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

KDP'yi gerilla kamplarına karşı operasyonlarını durdurmaya çağrısı yapan HPG-BİM, KDP güçlerinin Çemankê nahiyesinden Garê alanına dönük dün bir operasyon başlattığını belirtti. Açıklamada, "Uyarılarımıza rağmen zırhlı araçlarla Bebadê köyü civarındaki kampımızın içine girmeye çalışmışlardır. Güçlerimiz bu saldırı girişimine rağmen çatışmamıştır ve silah kullanmamıştır" denildi.

Açıklamada, "Ancak yapılan uyarılardan sonra kampımızın içine doğru ilerlemeye devam eden zırhlı Hammerlara uyarı amaçlı müdahale edilmiştir. Burada bulunan 2 mayın bu Hammerlarda patlatılarak daha fazla ilerlemeleri engellenmek istenmiştir" diye kaydedildi.

HPG'nin hiçbir zaman saldıran taraf olmayacağı, Kürdistan halkının ulusal çıkarları için çatışmak istemediği vurgulanan açıklamada, "KDP'yi kamplarımıza karşı gerçekleştirdiği operasyonlarını durdurmaya çağırıyoruz. Ancak herkes tarafından bilinmelidir ki, söz konusu saldırılar devam ederse gerilla güçlerimiz meşru müdafaa çerçevesinde kendini savunacaktır" diye belirtildi.