30 Eylül 2024 Pazartesi

HPC Cizirê Eşbaşkanı Edhem: Tek amacımız işgale karşı özsavunmayı büyütmek

Kuzey ve Doğu Suriye halklarının özsavunma kuruluşu HPC'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Cizire Bölgesi Eşbaşkanı Edhem, toplum içinde topraklarını savunma bilincinin geliştiğini ve halktan güç aldıklarını belirtti, "halkın kendini nasıl koruyabileceğine ilişkin eğitimler gerçekleştiriyoruz" dedi.

Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) Cizirê Bölgesi Eşbaşkanı Loqman Edhem, işgal saldırılarına karşı toplum içinde yürüttükleri özsavunma çalışmaları hakkında ETHA'ya bilgi verdi.

Faşist şeflik rejiminin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırılarının yüzyıllık sömürgeci politikanın devamı olduğunu belirten Edhem, "Türk devleti, 100 yıldır bölge halkını tahakküm altına almak istiyor. Osmanlı da katletme ve soykırım saldırıları gerçekleştirmişti" dedi.

Türk devletinin sömürgeci politikaların hayata geçirilmesinde emperyalist güçlerle işbirliği halinde özel rol üstlendiğine dikkat çeken Loqman Edhem, "Türk devletinin tehditleri artıyor. Emperyalist devletlerden güç alıyor. Koalisyon ve Rusya, Türk devleti insanlarımızı ve çocuklarımızı öldürdüğünde sessiz kalıyorlar. Türk devletine yeşil ışık yaktıklarını görüyoruz. Ahlaksız ve utanç verici bir sessizlik bu. Kendileri ses çıkarmadığı gibi, sesimizin dünyaya erişmesini de engelliyorlar" dedi.

'ÖZSAVUNMA BİLİNCİ ÖRGÜTLÜYORUZ'
Loqman Edhem, HPC'nin iç güvenlik ve sınır güvenliği açısından temel savunma kuvvetleri arasında yer aldığını vurguladı, çalışmalarını şöyle özetledi: "Kuzey ve Doğu Suriye'deki HPC sistemimiz halk tarafından kavrandı. Temel görüşümüz başka hiçbir kuvvete muhtaç kalmadan toplumun kendini savunmasını örgütlemektir. Toplum kendisi sadece işgale karşı korumuyor. Toplum üzerinde özel bir savaş yürütülüyor. Mahalle mahalle, şehir şehir dolaşıp bu konularda eğitimler yapıyoruz. 10 günlük eğitimlerle özsavunma bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Halkın kendini nasıl koruyabileceğini ve özsavunmanın anlamını anlatıyoruz. Eğitimin temel hedefi, insanlarımızı devrimci halk savaşı fikrine uygun biçimde yetiştirmektir. Devrim kurumlarımıza yönelik de benzer eğitimler yapıyoruz. Özerk Yönetimin aldığı olağanüstü hal kararı doğrultusunda çalışmalarımıza hız verdik. Hem ideolojik hem de askeri eğitimler veriyoruz. Sağlık eğitimleri, yer altı tünelleri ve bodrumlarda halkın kendini nasıl koruyabileceğine ilişkin de eğitimler gerçekleştiriyoruz."

HPC'nin uzun süreli bir savaş içinde rol alabilecek duruma ulaştığını vurgulayan Loqman Edhem, "Stratejimiz uzun süreli savaşta düşmanı yıpratmak ve zayıflatmak üzerine kurulu" dedi.

'HALKLARIMIZDAN GÜÇ ALIYORUZ'
Saldırılar karşısında özsavunma hazırlıkları yapıldığını belirten Loqman Edhem, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının topraklarını terk etmemeye kararlı olduğunu ifade etti. Edhem şunları belirtti: "Topraklarımızı terk etmemek en temel kararımız. HPC olarak, geçtiğimiz süreçte büyük rol oynadı. Toplum işgal amaçlarının soykırım planına bağlı olduğunun farkında."

HPC olarak işgal saldırıları karşısında mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Loqman Edhem "ABD ve Rusların kurumları önünde yaptığımız eylemler sürecek" dedi. Tek amaçlarının halkı korumak olduğunu belirten Edhem, toplum içinde topraklarını savunma bilincinin geliştiğini ve halktan güç aldıklarını belirtti.

'MİT AJAN AĞININ DARBE YEMESİNDE ROL ALDIK'
Loqman Edhem, HPC'nin Demokratik Suriye Güçleri'nin Türk devletinin istihbarat ve ajanlık çalışmalarına karşı başlattığı "Yemin Operasyonu"nda da rol aldığını belirtti. Loqman Edhem şunları söyledi: "Türk devletine ajanlık yapan birçok hain yakalandı. Bunların faaliyetlerinin açığa çıkması ve yakalanmasında biz de rol oynadık. Türk devleti bir şebeke oluşturmuştu. Ajan ağı büyük darbeler yediği için Türk devletinin son dönemlerdeki tehditleri de artmış durumda."

'DÜNYA HALKLARI KÜRT HALKININ GERÇEK DOSTLARIDIR'
Rojava topraklarında savaşın yıllardır devam ettiğini vurgulayan Loqman Edhem, "Tüm dünyayı tehdit eden DAİŞ terörünü toplum olarak sonlandırdık. Bu yüzden dünya halkları nezdinde bir statü kazandık. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan Kürt halkının dostu oldu. Dünya halklarına da çağrımız şudur; biz özgürlüğe susamış bir toplumuz. Kimseye saldırmadık. Ülkemizi ve halkımızı koruyacağız. Dünya halklarından isteğimiz de bu saldırılara karşı tepkilerini dile getirmeleridir" dedi.

'KENDİMİZ DIŞINDA BİZİ KORUYACAK KİMSE YOK'
HPC Cizirê Bölgesi Eşbaşkanı Loqman Ehmed son olarak Kuzey ve Doğu Suriye halklarına da çağrıda bulundu. "Halkımızdan Sinaa Hapishanesi'ne yönelik saldırıda olduğu gibi askeri gücüne sahip çıkmalarını ve savunma görevlerinde yer almalarını istiyoruz" diyen Ehmed son olarak şunları söyledi: "Kendimiz dışında bizi koruyacak kimse olmadığını bilmeliyiz. Asayiş ve askeri gücümüzle tek yumruk olup halkımızı korumalıyız."