23 Eylül 2024 Pazartesi

Hoffmann ve İnce Duisburg'ta anıldı

Almanya'nın Duisburg kentinde, Til Temir'de 7 Mart 2015 tarihinde ölümsüzleşen komünistler Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce anıldı.

Til Temir'de 7 Mart 2015 tarihinde ölümsüzleşen komünistler Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce, Almanya'nın Duisburg kentinde anıldı.

7 Mart 2015 tarihinde Rojava'da barbar DAİŞ çetelerine karşı savaşırken ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce ile bir dönem Ivana Hoffmann festivallerinde aktif görevler üslenen Kürt Özgürlük Hareketi savaşçısı Abdullah Osmanoğlu Duisburg'ta kitlesel bir anma ile anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada KGÖ üyeleri tarafında şiirler okundu. Anmada MLKP'nin tarihinden ve ölümsüzleşenlerin görüntülerinden oluşan bir sinevizyon sunuldu. Sinevizyonun ardından konuşan KKÖ temsilcisi Ivana Hoffmann'ın mücadele azmi, kadın devrimine olan bağı ve ürettiği mutlu devrimciliğin kadınların mücadele dolu kalbine kazındığını belirtti. KKÖ temsilcisi ayrıca, Rosa'lardan Clara Zetkin'ler; Berçem'lerden Ivana'lara kadar kadın devrimi militanlarının bugün sokakta dövüşenlere güç ve enerji verdiğini belirtti.

MLKP adına yapılan konuşmada MLKP'nin feda ve adanmış devrimciler kuşağının mücadele çizgisini her daim en yüksekte tuttuğu, ölümsüz yoldaşların denetleyici bakışları altında sokakları zapt etmemiz gerektiği aktarıldı. MLKP temsilcisi konuşmasının devamında Baran Serhat'ı, Dersim FESK gerillalarını ve Eskişehir'de ölümsüzleşen FESK'lileri anarak konuşmasını sonlandırdı.