20 Eylül 2024 Cuma

'Hiçbir irade halkın iradesinin üstünde değildir'

Kayyum anlayışının karşısında olduklarını kaydeden Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu, demokrasi kurallarına herkesin uyması gerektiğini vurguladı. Eylemde, hiçbir iradenin halkın iradesi üzerinde olmadığı da eklendi. 

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu, Kanatlı AVM önünde kayyum darbesine karşı açıklama yaptı. "Kayyıma izin vermeyeceğiz. #KayyumDarbedir" pankartının açıldığı eylemde, halka ait olan belediyelerin gasp edilmesine izin verilmeyeceği kaydedildi.

Eylemde sık sık, "Belediyeler halkındır, gasba izin vermeyeceğiz", "Kayyum darbedir", "Halkın iradesi engellenemez", "Kayyuma geçit yok", "Siyasi soykırıma hayır", "Kayyum irade gasbıdır, kayyumlara hayır" sloganları atıldı.

AKP-MHP iktidarının halka karşı suç işlemeye devam ettiğinin altı çizilen eylemde, "Bu iktidar yıllardır halk iradesini hiçe sayıyor. İktidar yasaları askıya alıyor. Fiili olarak OHAL yasalarını devreye sokuyor. Bu OHAL hukukudur. Şu anda uygulanan OHAL hukukudur. KHK ile getirdikleri irade gasbını siyasi darbelerle bugün halkının iradesini sindirme, yıldırma politikası olarak kullanılıyor. Halkın seçme seçilme hakkını zorbalıkla elinden alıyor. Halkın kendini, kentini yönetmesine tahammül etmiyor" denildi. 

Hakkari Belediyesi'ne yönelik kayyum gasbının seçim sonuçlarını ve halkın iradesini yok saymak olduğunun altını çizen  İzzet Altun, "Gasp edilen Türkiye halklarının demokrasi ve barış talebidir.  Gasp edilen demokrasidir. Bu bir kumpastır bu bir gasptır, talandır, halkın iradesini tanımamadır. Hiçbir irade halkın iradesinin üzerinde değildir, demokrasi kurallarına herkes uyacak. Buradan iktidara sesleniyoruz: Hiçbir irade halkın iradesinin üzerinde değildir. Demokrasi diyorsak demokrasi kurallarına herkes uyacak. Sandık oyunlarına asla izin vermeyeceğiz. Halk iradesi güvence altında değilse Türkiye'de herkesin iradesi tehlike altındadır. Halk iradesi güvence altında değilse Türkiye'de herkesin iradesi tehlike altındadır. Ülkemizin ve halkımızın üzerine bir kez daha bir karabasanın çökmesine asla izin vermeyeceğiz. AKP-MHP faşist rejimi ne doğudan yükselen güneşin doğuşunu ne de ülkemize baharın gelişini engelleyebilir.  Kayyım görevlendirmesi geri çekilmelidir. Demokrasinin ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız" ifadelerini kullandı.