3 Ekim 2024 Perşembe

'Heyet değiştirerek gerçeklerden kaçamazsınız'

Suruç katliamı davasında karar vererek gerçek sorumluların aklanmasına yardımcı olan Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin davadan çekilme kararına tepki gösteren Suruç Aileleri İnisiyatifi, "Heyet değiştirerek gerçeklerden kaçamazsınız" dedi. 

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç katliamı davasında karar veren heyetin değişmesine tepki gösterdi. Suruç katliamı davasının 22 Ekim'de görülen karar duruşmasında, tek tutuklu sanık Yakup Şahin'e 34 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş, davanın diğer sanıkları İlhami Bali ve Deniz Büyükçelebi'nin yakalamalı olarak aranmaları ve ifadelerinin henüz alınamamış olması nedeniyle her iki sanık açısından dosyanın tefrikine karar verildi. Urfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenen çekilme talebine dair karar açıklandı. 

"Heyet değiştirerek gerçeklerden kaçamazsınız" diyen Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin açıklaması şöyle: "Son birkaç duruşmada reddi hakim talebimizi görmezden gelen heyet, dosyadaki tüm eksikliklere rağmen tutuklu sanık bakımından yargılamayı bitirdi ve davadan çekildi.

Yeni gelen heyet önceki yargılama için sorumluluk almayacak, karar veren heyet ise davadan çekildiği için sorumluluğu üstünden atmış oldu. Katliam davasında tüm sorumluların açığa çıkmaması için yapılan ayak oyunlarını kabul etmiyoruz. Suruç katliamında adil bir yargılamanın yapılması için heyetin değil, katliamda ölümsüzleşen 33 düş yolcumuzu terörist ilan eden, onları yüzde 50 kusurlu ören ve verilen kararlarda IŞİD çetesinin ismini bile yazmayan zihniyetin değişmesi gerekmektedir. Katliamda parmağı olan herkes yargılanana kadar adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz."