23 Eylül 2024 Pazartesi

'Hesekê'de DAİŞ'e karşı Kobanê ruhuyla zafer kazanıldı'

Hesekê’de DAİŞ saldırısı sonrasında gerçekleştirilen DSG operasyonunun zaferle sonuçlanmasının ardından yapılan açıklamalarda, Türk devletinin DAİŞ’e yönelik desteğine dikkat çekildi. 

Hesekê’de bulunan Sinaa Hapishanesinin kontrol altına alınmasının ardından Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Komünist Devrimci Hareket ve Demokratik Birlik Partisi açıklamalar yaptı. 

DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdi de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada DAİŞ’e karşı kazanılan zaferi kutladı. Ebdi, şunları belirtti: "DAİŞ’in yenilgisinin başlangıcı olan Kobanê'nin kurtarılmasının üzerinden yedi yıl geçti. Bugün güçlerimiz, DAİŞ'i Hesekê'de yenerek ve DAİŞ yandaşlarının planlarını boşa çıkararak zafer tarihini tekrarlıyor.” 

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, şiddetli çatışmalar yaşanan operasyonda ölümsüzleşen savaşçıları andı, Hesekê’de kazanılan zaferin, bölge halkı için DAİŞ’e karşı direnişi yükseltmede ikinci bir tarihi dönüm noktası olduğunu belirtti.

Komünist Devrimci Hareket Hesekê’de DAİŞ’e karşı kazanılan zaferi kutladı ve şunları kaydetti: “DAİŞ'i yeniden diriltmek ve devrimimizi teslim etmek istediler. DSG ve Asayiş güçleri tarihi bir direniş göstererek DAİŞ'i yeniden mağlup etti. Dünyada bu başarının çok az örneği var. Hesekê'de DAİŞ'e karşı Kobanê direniş ruhuyla kazanılan zaferi kutluyoruz. Her zaman devrimimizi savunacağız. Zafer bizimdir.”

Hesekê’deki zaferi kutlayan PYD Genel Meclisi de, halk ve askeri güçlerin birliğinin zaferi getirdiğini söyledi. “Bu başarıyı yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.