23 Eylül 2024 Pazartesi

Hesekê'de 23 şehit binlerce kişi tarafından uğurlandı

Halkların Gürzü Hamlesi'nde ölümsüzleşen İç Güvenlik Güçleri ve DSG savaşçıları için Hesekê'de tören düzenlendi. 23 savaşçı son yolculuklarına mücadele sloganlarıyla uğurlandı.

IŞİD çetesinin Heseke'nin Xiwêran Mahallesi'nde gerçekleştirdiği saldırıya karşı başlatılan Halkların Gürzü Hamlesi'nde ölümsüzleşen 23 Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve İç Güvenlik Güçleri savaşçısı, bugün düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Dijwar Şehitliği'nde yapılan tören saygı duruşu ve askeri tören ile başladı.

Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Ebid Hamid El Mihbaş yaptığı konuşmada, savaşçılarla gurur duyduklarını belirtti. El Mihbaş, "Özerk Yönetim düşmanları, ölümden korkmayan kahramanlarımızın olduğunu artık biliyor. Kuzey ve Doğu Suriye halklarının huzur içinde yaşaması için her şeyi göze alan şehitlerimizi uğurladığımız için yüreğimiz sızlıyor" dedi.

PYD Eşbaşkanlık Komitesi üyesi Foza Yusif da konuşmasında, 121 şehidin Kuzey ve Doğu Suriye halkı için canını feda ettiğini dile getirdi. Foza Yusif, "Şehitlerimiz kahramanlıklarıyla işgalcilerin büyük planlarını yok etti. DAİŞ'i yeniden canlandırmayı düşünenlere gerek cevabı verdi. DSG ve HPC düşmanın bütün planlarını boşa çıkardı" şeklinde konuştu.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığına dikkat çeken Hesekê Askeri Meclisi Komutanlarından Idrîs Selmo da şunları söyledi: "Halkların Gürzü Hamlesi'nde yer alan güçlerimiz insanlık için büyük bir direniş gösterdi. DAİŞ'in tüm planlarını alt üst etti. DAİŞ'in yenilgisinin ardından çaresiz kalan Erdoğan, savaş uçaklarıyla halkımıza saldırdı. Ancak hiçbir saldırı bu halkın iradesini kıramayacak."

Konuşmaların ardından okunan şehadet belgeleri ailelere teslim edildi. 23 savaşçının cenazesi omuzlara alınarak, slogan ve zılgıtlar eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı.