30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP'nin yürüyüşü 4. günde: Halkayı daha da genişletme zamanı

"Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü"nü değerlendiren ESP Genel Başkan Yardımcısı Taşkıran, tüm zor ve baskı aygıtlarını kullanan iktidarın yine de HDP ve halkın buluşmasını engelleyemediğinin altını çizdi. Taşkıran, "Şimdi halkayı daha da genişletme zamanı" dedi.

Hakların Demokratik Partisi'nin (HDP) Hakkari ve Edirne'den başlattığı "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" devletin tüm engellemelerine rağmen dördüncü gününde coşkuyla devam ediyor.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın aralarında olduğu heyet Hakkari'den Diyarbakır'a ulaştı. Heyet bugün Ergani, Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir'de halk ve esnaf ziyareti yapacak. HDP heyeti Diyarbakır Barosu, TMMOB, ÖHD, İHD, MED-TUHADFED, Hak İnisiyatifi, ESP, Barış Anneleri ve Ticaret Odasını ziyaret edecek.

Edirne'den başlayan ikinci kolda yer alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri, PM ve MYK üyeleri ile bileşen partilerin yöneticilerinden oluşan heyet İstanbul'da DİSK'i ziyaret edecek, Beşiktaş'taki Abbasağa Parkı'nda halk buluşmasına katılacak.

'EN ZOR ANLARDA BİLE HALK BİZE SEVGİSİNİ GÖSTERDİ'
Diyarbakır'a ulaşan Hakkari kolu içinde yer alan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, yürüyüşü değerlendirdi. Taşkıran, yürüyüşün tüm saldırılara karşı halkın asla partisini yalnız bırakmayacağını bir kez daha açığa çıkardığını kaydetti.

Hem halk hem de yürüyüş heyeti açısından büyük bir kararlılıkla dört gün ilerlediklerini söyleyen Taşkıran, "Kampanyanın zamanlaması da böyle bir çalışmaya ne kadar ciddi bir ihtiyaç olduğunu gösterdi. Temas ettiğimiz, dokunduğumuz herkes baskı ortamında bunca birikmiş sorunlar karşısında HDP'nin harekete geçmesinin ne kadar ihtiyaç olduğunu söyledi" dedi.

"Bu hareketlilik, bu yola çıkış kesinlikle halklarda büyük bir umut ve heyecan yarattı" diyen Taşkıran, devletin tüm zor ve baskı aygıtlarıyla HDP'nin halkla buluşmasını engellemeye çalıştığına dikkat çekti. Taşkıran, "Ama hiçbiri işe yaramadı. En zor anda bile yine halk bazen çekingen bazen açıkça gözleriyle, zafer işaretleriyle her türlü sevgi gösterisiyle yanımızda olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Özellikle kayyum atanan ve yerel yönetimlerde AKP'nin olduğu yerlerde beklentinin çok üstünde bir ilgi ve sevgiyle karşılaştıklarını dile getiren Taşkıran, "Bütün yol boyunca balkonlardan, camlardan sevgisini, beklentisini ifade etmeye çalıştı halk. Çok etkileyici bir dört gün" ifadelerini kullandı.

'ŞİMDİ DAHA GENİŞ BİR HALKAYA YÖNELME ZAMANI'
Taşkıran, şöyle devam etti: "Halkların birleşik cephesi olarak HDP'nin harekete geçmesinin zamanı olduğunu uzun bir süredir söylüyorduk. Hem koronavirüs süreci hem de devletin, sistemin yaşadığı kriz karşısında bir alternatif, bir çözüm ortaya koymanın Türkiye ve Kürdistan halkları açısından ciddi bir umut yaratacağını öngörüyorduk. Bu dört günde gördüklerimiz, yaşadıklarımız bunu somutlanmış oldu. Ortaya çıkan tabloyu Türkiye cephesinden de görebiliyoruz. Bu yürüyüşü daha büyük kazanımlara dönüştürme, daha büyük kitlelerle buluşturma zamanı. Bu yürüyüş 20 Haziran'da bitecek ama kampanya 1 Eylül'e kadar devam edecek. Şimdi daha geniş bir halkaya yönelmenin, seslenmenin zamanıdır."