23 Eylül 2024 Pazartesi

HDP'nin Sur Belediye Eşbaşkan adayları tanıtıldı

Sur İlçe Belediyesi Eşbaşkanı adayları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir'ın tanıtım toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Selçuk Mızraklı, Sur'u viraneye çevirenlerin halkın hafızasında canlı olduğuna dikkat çekti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, Sur Belediye Eşbaşkan adayları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir'i tanıttı.
 
Tanıtım toplantısına, Diyarbakır Milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun, Musa Farisioğulları, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Hülya Alökmen Uyanık ve Adnan Selçuk Mızraklı, Sur Belediyesi Eşbaşkan adayları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir'in de aralarında olduğu kitle, Şeyh Said Meydanı'nda biraraya gelerek Suriçi'ne yürüdü.
 
Yöresel kıyafetler giyen kadın milletvekileri ve eşbaşkan adayları, ellerinde karanfilleri yoldan geçenlere ve esnaflara dağıttı. Eşbaşkan adayları, Gazi ve Melikahmet Caddesi'nde, "Sur Ya Me Ye" ve "Amed Ya Me Ye" sloganları ile birlikte zılgıt ve alkışlarla yürüyerek esnaf ve yurttaşları selamladı. Sur'da halkın coşkulu ilgisiyle karşılaşan adaylar, yürüyüşü HDP ilçe binası önüne bitirdi.
 
'AMED HALKINDIR'
 
İlçe binası önünde halka seslenen Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Hülya Alökmen Uyanık, önlerinde zor ve zahmetli bir yolun durduğunu belirterek, "Kürt halkının iradesini yok sayanlara karşı zorlu bir mücadele içinde olacağız. Ancak biz aldığımız sorumluluğun farkındayız. Halkımızın değerlerine layık bir şekilde başarıya ulaşacağız. Amed, Amed halkınındır. Bu güne kadar kendi yönetimini nasıl belirlediyse, bundan sonrada kendi kendini yönetecektir" dedi.
 
Sur Belediye Eşbaşkan adayı Cemal Özdemir, demokrasilerde hiç bir şekilde yeri olmayan ve halkın iradesine darbe olarak değerlendirdiği kayyumları, 31 Martta Ankara'ya geri göndereceklerini söyledi.
 
'SUR ZALİMLERİ UNUTMADI'
 
Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Selçuk Mızraklı da tarih ve değerlerine sahip çıkacaklarını belirterek, şunları kaydetti: "Bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, kalkıp demiş ki 'Sur'u, Lice'yi ve Hakkari'yi istiyorum.' Sur, kendini viraneye çevirenleri, bağrında bir sürü canın yitirilmesine yol açan zorbalığı, zalimliği, tarihini ve hafızasını silmeye çalışanları unutmadı, unutmaz. 31 Mart'ta Sur'da öyle bir cevap vereceğiz ki kimliğimize, değerlerimize ve tarihimize sahip çıkacağız. Bu zorba, zalimlere buradan defolun gidin diyeceğiz. Halk iradesine kayyım atayanlar, kayyım atama tehdidinde bulunanlar şunu bilsin ki, bu halk tarihinde hiç bir zorbaya boyun eğmediği. Binlerce yıl geriye gidin, ne o dönem boyun eğdi ne de bugün kentini viraneye çevirenlere boyun eğdi. Başı dik, alnı açık bu yürüyüşüne devam ediyor."