30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP'lilerden İstanbul'da esnaf ve dernek ziyaretleri

HDP, "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" kapsamında ikinci bölgede gerçekleştirdiği esnaf ve dernek ziyaretlerinde, yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" kapsamında gerçekleştirdiği toplantı ve ziyaretleri 4'üncü gününde de sürdürdü. Aralarında milletvekillerinin bulunduğu heyetler, İstanbul 2. bölgesinde esnaf ve dernek ziyaretleri gerçekleştirdi. Bu kapsamda Beşiktaş, Zeytinburnu, Fatih, Gaziosmanpaşa'da milletvekillileri yurttaşlarla temaslarda bulundu. HDP'liler yurttaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

FATİH
Yürüyüş kapsamında Fatih ilçesinde aralarında HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP ilçe eşbaşkanları ve yöneticileri ile Kavga Dergisi çalışanlarının bulunduğu heyet, Fatih ilçesinde esnaflar ile Eruhlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni (ERUH-DER) ziyaret etti. Heyet, esnaf ziyaretinde halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Ziyaretlerde esnaf ve yurttaşlara hitap eden Gergerlioğlu, gerçekleştirdikleri yürüyüş hakkında bilgilendirmede bulundu. Gergerlioğlu, AKP hükümetinin savaş ve kutuplaştırma politikalarının Türkiye'yi felakete sürüklediğini, HDP olarak bu gidişata dur demek için yürüyüş kararı aldıklarını ifade etti.

Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Gergerlioğlu'nun konuşmalarına bir kişi, "Bu zulme karşı sessiz kalmamak lazım. Bunlar da yıllarca bu ülkede ezildiler ama aynı zulmü bugün onlar yapıyorlar. Düne kadar zulme karşı başkaldıranlar maalesef bugün bu zulmü kendileri yapıyor. Karanlığın en yoğun olduğu dönem aydınlığın en yakın olduğu dönemdir. Ben HDP'nin mutlaka kazanacağına inanıyorum. Dolayısıyla sonuna kadar sizin yanınızdayız" sözleriyle destek verdi.

ERUH-DER'DEN YÜRÜYÜŞE DESTEK
Esnaf ziyaretinin ardından ERUH-DER'i ziyaret eden heyet, dernek binası önünde aralarında dernek Başkanı Musa Kart ve yöneticilerin bulunduğu grup tarafından karşılandı. Gergerlioğlu, Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma ilişkin yaptığı değerlendirmelerin ardından gerçekleştirdikleri yürüyüşün anlam ve önemine ilişkin açıklamada bulundu. Dernek Başkanı Kart da Türkiye'nin AKP yönetiminde çöküşe doğru gittiğini ifade ederek, yürüyüşü anlamlı bulduklarını ve desteklediklerini belirtti.

Heyet, ziyaretlerin ardından Beşiktaş ilçesine doğru yola koyuldu.

BEŞİKTAŞ
Aralarında HDP Milletvekilli Dersim Dağ, HDP Kadın Meclisi Üyesi Dilek Başalan, HDP Beşiktaş ilçe örgütü eşbaşkan ve yöneticilerinin bulunduğu heyet de ilçede bulunan Kaldıraç Dergisi ve Siirt Şirvan Özpınar Derneği'ni ziyaret etti. Dağ, Kaldıraç Dergisi ziyaretinde salgın süreciyle beraber yükselen bir faşizmin olduğunu ve yükselen bu faşizme karşı ortak mücadelenin önemine dikkat çekti. "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşünün" başlangıç olduğunu söyleyen Dağ, ziyaretlerde ileriki süreçlerde nasıl bir mücadele hattının oluşturması gerektiğine dair öneriler aldıklarını bu temelde mücadele hattını büyüteceklerini dile getirdi.

Heyet, ardından Siirt Şirvan Özpınar Derneği'ni ziyaret etti. Burada konuşan Dağ, Kürt halkının iradesinin yok sayıldığını ifade ederek, yaşanan baskıcı politikalara karşı omuz omuza mücadele etmenin gerekliliğine dikkat çekti.

Dernekte bulunanlar ana akım medyada HDP'liler olmadan HDP'nin tartışılmasına tepki gösterdi.
Heyet baskıcı politikalara karşı yurttaşların önerisini aldıktan sonra dernekten ayrıldı.

GAZİOSMANPAŞA
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel de Gaziosmanpaşa'da ilçesinde esnaf ve dernek ziyaretlerinde bulundu. Birçok kahvehane, market, tekstil ve işyeri ziyaretinde bulunan Güzel, ziyaretlerinde 4'üncü gününe giren demokrasi yürüyüşü, ulusal birlik ve demokrasi ittifakı çerçevesinde bilgilendirmelerde bulundu. Güzel'i halk, alkış, zafer işareti ve sloganlarla karşıladı.

Ziyaretlerde, demokrasi yürüyüşünün iktidarın saldırılarına karşı cevap olmak ve hep birlikte bir mücadele zeminini yaratmanın ilk adımı olduğunu ifade eden Güzel, yürüyüşün başladığı ilk günden beri halktan yoğun ilgi gördüklerini söyledi. 

'ALANLARDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
HDP'nin başlattığı yürüyüş ile bir kez daha halkların ortak sesi olduğunu ispatlandığını vurgulayan Güzel, "Bu nedenle HDP ve onunla birlikte hareket eden herkes iktidar tarafından saldırılara uğruyor. Ayrıca yürüyüşün başladığı ilk gün Mahmur ve Şengal'i bombalamaya başladılar. Sivil halkın yaşadığı yerleri bombalandı. Öte yandan Rojava'da ulusal birlik çalışmalarının amacına ulaşmaması için Kürt coğrafyasını bombalıyorlar. Ancak onlar da çok iyi biliyorlar ki Kürt Birliği kurulduğu taktirde hiçbir güç hiçbir güvenlikçi politika amacına ulaşmaz. Özel bir savaş yöntemi var ama hiçbir politika halkın bir arada oluşuna etki edemeyecek. Başlattığımız Yürüyüşü daha da büyüteceğiz, her zaman alanlarda halkımızla birlikte bir arada mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

ZEYTİNBURNU
Halk buluşmalarının bir diğer adresi olan Zeytinburnu'nda da aralarında HDP Milletvekili Ömer Öcalan'ın ve HDP ilçe eşbaşkanları ile yöneticilerinin bulunduğu heyet, faili meçhullerde ve çatışmalarda yaşamını yitirmiş PKK'lilerin ailelerini ziyaret etti.

Aileler tarafından ilgiyle karşılanan Öcalan, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, başlattıkları hamle ile toplumsal dinamikleri yeniden harekete geçireceklerini, kalıcı barışın sağlanması için çalışmalarına hız kazandıracaklarını ifade etti.